17. 1. 2023

Novinka pod lupou: Velma (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Velma
Žánr animovaný, komedie
Stanice HBO Max (USA)
Premiéra 12. 1. 2023
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 24 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Mindy Kaling

O čem to je?

Komediální animovaný příběh o člence gangu Scooby-Doo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ako som už predtým v niektorej z diskusií spomínal, nemal som veľké očakávania od tejto novinky a bohužiaľ sa mi to len potvrdilo. Toto má s pôvodným Scooby-Doo spoločné asi len meno hlavnej postavy. Počas sledovania pilotu, kde Velma rieši vraždu spolužiačky a sama je podozrivá, som sa veľakrát pristihol, že či príde nejaký ten záblesk alebo pocit pripomínajúci pôvodný seriál, no pilot bol jednoducho plný trápnych vtipov, na ktorých som sa ani raz nezasmial, zbytočných klišé a nevkusnosti a totálne nezaujímavých postáv. Ako fanúšik originálu je toto pre mňa veľké šliapnutie vedľa a ešte väčšie sklamanie, že tvorcovia nevyužili potenciál a nevytvorili taký prequel, ktorý by poňal Velmin príbeh síce moderne no bez zbytočného zachádzania do vulgárností. Ďalšie sledovanie asi radšej vynechám.

  • Klišé
  • Nezaujímavé postavy na čele s Velmou
  • Trápne vtipy
  • Nič spoločné s originálom
  • Nevhodný pre deti
20 %
Mé hodnocení
Petyer

Už úvodní scéna dává jasně najevo, jakým stylem se tento nejnovější seriál z univerza Scooby-Doo bude ubírat. A jak jsem mohla číst na timeline prvotní reakce, zdejší diváci na to mají stejný názor jako já.

Tvůrci se snaží být hrozně moderní, cool a edgy. Dělají si legraci ze seriálových klišé tím, že je tady schválně všechny ukážou, nahlas zkritizují, ale zároveň z nich sami těží. Hlavní hrdinka je nesnesitelná… stejně jako ostatní postavy. To neustálé vřeštění mi začalo lézt na nervy po půl vteřině.

Ani samotný příběh mě nijak nezaujal. Jediná zajímavá věc je zmizení hrdinčiny matky, ale ani to mě nedonutí sledovat dál.

  • záhada zmizení matky
  • přehnaná snaha být cool a edgy
  • nesnesitelné postavy
  • neustálé vřeštění a dramatické přehrávání
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Jelikož očekávám, že Velma dostane od Ragelly děsnou sodu, tak jsem se musel přidat, abych to trochu zmírnil. Velma není dobrá. Nebo alespoň ne, jak by mohla být, dobře ani normálně dobrá, ale i tak si zaslouží trochu málo kladných bodů. Popisky tvrdí, že to má být animák pro dospělé, jenže celou dobu v něm jsou vtipy pro děti. Takové ty ve stylu, když malé dítě řekne zadek a pak se pět minut chláme, jak je to vtipný. Tak přesně takhle si můžete představit Velmu.

Což je bohužel blbé, protože očekávání byla někde mezi hraným Sherlockem a animovaným Archerem. Prostě pořádná detektivka s nekorektním humorem. Detektivka po první epizodě zatím tedy nic moc, takže Sherlock má svůj trůn jistý a kvalitu humoru jsem vám už vysvětlil v prvním odstavci. Takže je to pěkně v kýblu. Na druhou stranu ty vtipy jsou tak blbý, že si je zapamatujete i do dalšího dne. Kopulující šváby si možná zapamatujete i déle. Když se mám vrátit k tomu srovnání s Archerem, tam tam kde on hledá vé dno bohužel Velma nalézá svůj vrchol. Ať už jde o natahovaný vtip s nahotou, či o lacinou slovní hříčku bez mozku.

To by ještě pořád možná bylo v pohodě, jenže Velma se drze pouští i do předlohy a snaží se karikaturovat postavy z původního seriálu. A tady teda alespoň u mě selhává na celé čáře. A s tím jak se pouští do ostatních členů Scooby gangu, tak tím mizí ostatní seč dětské, ale pořád lepší fóry. Takže ano. Velma je zklamáním. Hlavně proto, že tvůrci změnili její charakter do té míry, že místo sarkastické nerdky tu máme zapšklou nenávistnou krávu s brýlemi. Škoda.

  • alespoň to zkusili
  • dětské fóry, co utkví v paměti
  • karikatury postav ze Scooby-doo
  • málo detektivní
  • nedá se říct, že by to bylo pro dospělé
40 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Nechcem byt zly ale ked uz pri Simpsonovcoch Apua .. nemohol dabovat beloch ako si predstavuzju ze tu...
před 68 týdny
milosh

milosh

Právě kvůli dabérům tu změnili původ členů Scoobyho gangu. Běloch už je jenom Fred... škoda mluvit, je...
před 68 týdny
Yellow

Yellow

Jak stále tvrdím, ten animák je super ujetina pro dospělé, která mě baví. Jen si myslím, že ten seriál by...
před 65 týdny
Další články k tématu