6. 4. 2023

Novinka pod lupou: Up Here (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Up Here (Je to v nás)
Žánr romantický, hudební, retro
Stanice Hulu
Premiéra 24. 3. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 32 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Mae Whitman

O čem to je?

Hudební romantická komedie se odehrává v New Yorku na sklonku roku 1999 a sleduje neobyčejný příběh jednoho obyčejného páru, který se do sebe zamiluje a zjistí, že největší překážkou na cestě za společným štěstím jsou možná právě oni sami – a zrádný svět vzpomínek, posedlostí, obav a fantazií, který žije v jejich hlavách.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na seriál jsem se hodně těšila, protože hudebních kousků je jako šafránu. A tento se mi hodně líbil. Ze začátku jsem si nebyla úplně jistá – boyfriend hlavní hrdinky, postavy v její hlavě… ale potom jsem se naladila na notu seriálu a už jsem se vezla.

Za mě nejlepší jsou písničky (ne asi). Krásné melodie, skvěle zazpívané – hrozně mě udivila Mae, která má opravdu nádherný hlas, vůbec jsem nečekala, že jí zpívání tak dobře půjde. Ale i ostatní zní dobře. Písniček tu bylo dost a byly i docela dlouhé.

Při sledování jsem si připadala, jako bych koukala na muzikál. Hodně mi to připomínalo filmové muzikály, hlavně Hairspray, nejen celkovou atmosférou, ale právě i stylem a energií písniček. Je to zase trošičku jiné než Glee, Smash, Zoey, Galavant nebo Schmigadoon, ale stejně jako všechny zmíněné, i tento se zařadí mezi mé oblíbené. Jsem si tím docela jistá.

  • písničky
  • hlavní hrdinové
  • energetická a pozitivní atmosféra
  • hrdinové v hlavě byli zastoupení až moc dlouho a výrazně
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Jak lze dospět? Když vyrazíte z domova do světa a osamostatníte se. A tak si Lindsay (Mae Whitman), ještě stále naivní, najde v NY roku 1999 podnájem, také práci v knihkupectví a večer zírá na TV. Spolubydlící ji ale přiměje vyrazit ven, což znamená bar, a tam potká lásku na první pohled (Carlos Valdes aka Cisco z Flash), takže šoustání na stole v jeho bytě za cca hodinu. Tomu říkám romantika. A taky se tu zpívá, typicky muzikálově, nic pro moje uši. Bez dalšího vykrucování se přiznám, že tady se moje noty nehrají, všude tu na mně kouká průměrnost i úvodní komická scéna se svěřením se nejlepší kamarádce byla prvoplánová a předvídatelná od první sekundy. Ovšem cílová skupina (spíše mladší se sklonem k romantickým zpívánkám) může být spokojena.

  • Kamera a režie
  • Muzikálové zpívání
  • Průměrnost ve všech ohledech
50 %
Mé hodnocení
richardK

Chtělo se mi do toho? Ne. Měl jsem obavu z originálních písniček? Ano. Byl jsem mile překvapený? Úplně neskutečně. Z popisu a traileru jsem nebyl úplně nadšený, přišlo mi toho hrozně moc, písničky, vnitřní hlasy, dva lidi, devadesátky… Ale ono to společně funguje úplně skvěle. Z celého dílu dýchá příjemná atmosféra, takže z toho mám super pocit.

Trochu na rozpacích jsem byl z podoby postav, obsazení je fajn, ale na první pohled někteří vypadali dost… no, prostě ne jako někdo, koho si oblíbím. Spíš šlo ale o takové to podtrhnutí charakteru, takže než skončil díl, byl jsem s tím v pohodě. Trochu delší dobu asi budu potřebovat na strávení Miguela, který mi zatím nepřijde jako nějaký extra sympaťák, ale jako postava je fajn.

Po muzikálové stránce jsem spokojený. Vlastně od chvíle, kdy jsem viděl první díl, mi v hlavě visí To Really Know Someone. Jinak provedením zatím asi vede What If?, celá venkovní pasáž mi perfektně seděla. Je to dynamické, hravé a to nemluvím jen o hudebních číslech.

Za mě zkrátka spokojenost, všechny obavy se rozplynuly a teď se těším i na zbytek této chuťovky. Tak uvidíme, co nám přinesou vnitřní hlasy (natáčet tyto scény muselo být super) a muzikálová čísla.

  • muzikálová složka
  • podoba vnitřních hlasů
  • zatím mi moc nesedí Miguel, vzhledově
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
lenochod6

lenochod6

Tohle byl přesně seriál pro mě. Měla jsem ho sjetý asi z tři dny. Postavy hlasů v hlavě byly...
před 57 týdny
_-0-_

_-0-_

A co na to ChatGPT? Dnes má slabší den :-) Napiš podrobnou recenzi - souhrn - na seriál Up Here (Hulu)...
před 57 týdny
Další články k tématu