10. 3. 2023

Novinka pod lupou: True Lies (CBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název True Lies
Žánr akční, dobrodružný, špionážní
Stanice CBS
Premiéra 1. 3. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 42 minut

Kdo?

Tvůrci Matt Nix, James Cameron
Hrají Steve Howey, Ginger Gonzaga

O čem to je?

Znuděná žena v domácnosti je šokovaná, když zjistí, že její stejně nudný manžel je ve skutečnosti talentovaný mezinárodní špion. Hrdinka je vtažena do nebezpečné akce, když dostane za úkol pracovat po jeho boku, aby spolu zachránili celý svět, a u toho i své manželství bez vášně. Seriál je remakem filmu z roku 1994.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Původní stejnojmenný film jsem nikdy neviděla, ale řeknu vám, že převést film do seriálové podoby je vždycky hodně riskantní a že já celou dobu u tohohle přemýšlela nad tím, že by tomu slušela spíš filmová podoba. Takže asi tak.

Přesto, ačkoli je to další z řady akčních romantických komedií bez jakéhokoliv hlubšího přesahu, jsem se vážně bavila. Jedná se totiž o přesně ten typ seriálu na zabavení a odpočinek, který je ideální, pokud u něčeho potřebuju vypnout. Hodně tomu přidal Steve Howey, který stále vypadá sakra dobře. Zcela povrchně přiznávám, že bez něj bych si to tolik neužila.

Hrozně mi to připomnělo Whiskey Cavalier od ABC, jestli někdo pamatuje. Podobná atmosféra i žánr a podobně i u tohoto tuším takovou hezkou (neuzavřenou) jednu sérii. Nemyslím si, že to bude mít extra úspěch, kvalitativně se tady pohybujeme v dost nízkých číslech, ale jako taková guilty pleasure oddechovka, proč ne.

  • akční, oddechová romcom, která mě zabavila
  • Steve Howey
  • ten příběh mi prostě nepasuje do seriálové verze
  • nevidím v tom budoucnost, úspěch ani kvalitu
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

To byla ale blbá komedie :D Nevím, jak jinak to říct, scéna v helikoptéře už mě rozesmála nahlas. Na seriálu jde vidět, že nemá až tak velký rozpočet, jaký by si asi zasloužil. Vizuální efekty jsou jak z devadesátých let, ale co už.

Obsazení je super. Manželé sice nemají žádnou extra velkou chemii, ale relativně jim to spolu sluší. Líbí se mi, že seriál nabízí spoustu nenáročné oddechové akce, připodobnila bych to např. ke stylu MacGyvera. Je to zábavná podívaná, která možná nedává smysl, ale to u tohoto typu seriálu vlastně vůbec nepotřebujete.

  • sympatické obsazení
  • spousta akce
  • je to vlastně zábava
  • efekty
  • logiku nečekejte
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_karel_

_karel_

Ale jo, jako blbost na pobavení dobrý. Sedmdesátka jak vyšitá. :-) A navíc si od doby She-Hulk potrpím na...
před 61 týdny
lenochod6

lenochod6

Jako takhle, tím, že mám film moc ráda, na tohle jsem se hodně těšila a hodně mě to zklamalo. Zaprvé mi...
před 61 týdny
Nevada

Nevada

Jen čistě pro doplnění, i film Pravdivé lži je remakem francouzské komedie Podtrženo, sečteno!, kterou...
před 61 týdny
Další články k tématu