16. 9. 2022

Novinka pod lupou: Tell Me Lies (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Tell Me Lies
Žánr drama
Stanice Hulu
Premiéra 7. 9. 2022
Vysílání středa
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál sleduje bouřlivý a toxický vztah, který se rozvíjí v průběhu osmi let. Lucy a Stephen se potkají na výšce. Jsou v tom věku, kdy zdánlivě neškodná rozhodnutí vedou k nenapravitelným důsledkům. I když jejich vztah začne jako typická romance na koleji, rychle se spolu zapletou až do míry závislosti, která trvale pozmění nejen jejich životy, ale také životy všech okolo. Seriál je adaptací románu od Caroly Lovering.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hlavní hrdinka je kočka, připomínala mi Shailene Woodley, obsazení jejího mužského protějšku však nechápu. Představovala bych si do takové role někoho jiného, nechci říct přímo hezčího, protože vnější vzhled je hodně subjektivní, ale někoho mnohem charismatičtějšího, s mnohem větším sexappealem a správně mysteriózního. Je každopádně možné, že připadá tak nesympatický a neatraktivní jenom mně.

Jsem ráda, že se tam objevila ta zápletka se smrtí spolubydlící, atmosféra epizody si o podobnou záhadu přímo říkala. Jinak se o převratný příběh nejedná. Je to typické romantické drama o toxickém vztahu typu After, založené na příliš často neexistující chemii mezi postavami, intenzivních pohledech, povídání a intimních scénách.

Bylo to docela zbytečně dlouhé a svědomí mi nedovolí v žádném případě fandit takovému toxickému vztahu, ale jelikož při romanťárnách většinou nejsem moc náročná, bavilo mě to. Pokud chcete odpoledne u něčeho vypnout, tohle je vhodné. I když si myslím, že za chvíli si ani nevzpomenu, o čem to bylo.

  • romantické drama na vypnutí
  • zápletka se spolubydlící
  • obsazení hlavního hrdiny
  • další toxický vztah
  • nic extra
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Podle plakátu jsem si představovala něco ve stylu Normal People a do jisté míry jsem přesně tohle dostala. Ale Tell Me Lies v sobě ukrývá ještě něco navíc, něco, co přesahuje rámec romantického dramatu.

Zatím si nejsem jistá, o co jde, ale velmi ráda se nechám překvapit. Hlavní hrdinka není typickou hodnou a milou holkou, které od začátku fandíte, ale přesto v ní je něco, co se mi líbí a baví mě sledovat. Stejně je na tom i její vyvolený, který taky není typický klaďas. Líbí se mi, jak postavy nejsou vyloženě kladné nebo záporné, ale jako ve skutečném životě má každý své plusy a mínusy a já jako divák nemusím na sto procent souhlasit se všemi jejich jednáními nebo rozhodnutími, abych si je oblíbila.

První díl si dokázal získat mou plnou pozornost a po jeho konci jsem hned měla chuť pustit si další díl. Jsem spokojená a těším se na maraton. Myslím si, že novinka nebude mít stejný úspěch jako Normal People, ale já si sledování užiju.

  • sympatické postavy, které nejsou černobílé
  • ideální pro maraton
  • pilot upoutal pozornost a navnadil na další díly
  • místy zvláštní a lehce znepokojivá atmosféra
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu