12. 5. 2022

Novinka pod lupou: Iveta (Voyo)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Iveta
Žánr minisérie, životopisný
Stanice Voyo (sledujte zde)
Premiéra 6. 5. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Byla jedinečným hlasem své generace, romantickou princeznou československého popu, v druhé půlce osmdesátých let se stala zjevením na tuzemské hudební scéně. Příběh počátku její hvězdné kariéry bude vyprávět minisérie Iveta. Děj sleduje Ivetu Bartošovou od dětství, kdy spolu se svou sestrou začíná navštěvovat školní sbor, přes úspěchy na hudebních soutěžích a odchod do Prahy a následnou cestu ke slávě, které dosáhla zejména díky spolupráci se zpěvákem Petrem Sepéšim. Ze dne na den se z obou stávají obdivovaní miláčci národa.Trailer

Trailer

A jaký je náš ortel?

Byla jsem na tento seriál zvědavá. Iveta Bartošová byla dobrá zpěvačka, i když jsem ji moc v lásce neměla. Takže když vznikl tento seriál jako její životopis, tak jsem se chtěla podívat. Nevěděla jsem, jaké to bude, a měla jsem jisté obavy, ale pilot mě mile překvapil.

Musím tady podat velkou poklonu Anně Fialové, která ztvárnila Ivetu Bartošovou. Její výkon byl neskutečný a moc se mi líbil. Líbil se mi i vztah, jaký v té době měla Iveta se svou sestrou Ivanou. Ano, hádaly se, dělaly naschvály, ale držely při sobě. Což předvedla Iveta, když pomohla Ivaně, která měla zpívat sólo, když měli vystoupení jako sbor. A Ivana zase Ivetě pomohla, když sice neuspěla v té Jihlavě, ale měla šanci jet do Prahy a zpívat duety s Petrem. Petr a otec Ivety a Ivany mi nějak nesedli. Něco na jejich charakteru mi vadilo.

Rozhodně mě to zaujalo a těším se na další zbylé dva díly, které si nenechám ujít. Protože tento vývoj mě docela zajímá. Za mě se toto povedlo.

  • Iveta a Ivana
  • Anna Fialová
  • životopisný
  • Karel Bartoš
  • Petr Sepéši
60 %
Mé hodnocení
Janey T

S klidem bych mohla předsedat fanklubu jak Aničky Fialové, tak Elišky Křenkové, takže tady není o čem. Obě super a u Aničky jsem chvílemi slyšela až Ivetu. Zaválel však i zbytek obsazení, hlavně Vojta Vodochodský mile překvapil, jak moc mu to sedlo, a už z ukázek na pokračování mě dostal Ondřej Brzobohatý, který Štaidlovi jako by z oka vypadl.

Půlku dílu jsem se naprosto samovolně přiblble usmívala, jak je to obyčejné a miloučké, druhou půlku jsem měla tendenci do něčeho si kopnout, jak slizky a úchylně se tam chovali jistí chlápci. Ten uvaděč té jihlavské pěvecké soutěže, to byl král debilů a je mi zle, že se tohle dělo, a co hůř, ještě pořád děje.

Srovnávat to do detailů moc nedokážu, protože jsem Ivetu nezažila v jejích kariérních začátcích, tudíž v době zasazení minisérie, ale když se pod to podepsali její nejbližší příbuzní (syn a sestra), tak kdo jsem já, abych to soudila. Sama znám až ty její eskapády z tohoto století, i proto mě prvně moc nenadchlo zjištění, že se bude znovu propírat právě Iveta Bartošová. Po zhlédnutí epizody však mám dobrý pocit a jsem vlastně ráda, že to natočili a že se věnují právě jejímu mládí. Navíc mě Voyo s touhle jejich původní tvorbou mega baví, takže jen tak dál.

Třešničkou na dortu byl mladý Palo Habera, jehož objevení mě hrozně potěšilo a především překvapilo (takhle to dopadá, když si nejdu předem nastudovat reálie, nejsem na to zvyklá :D). Nemám ponětí, kam tak rychle utekla ta bezmála jedna hodina, vůbec mi to tak nepřišlo. A to je pro mě něco jako známka toho, že to můžu s klidem doporučit.

  • Anička Fialová a zbytek obsazení
  • i když jsem zprvu nebyla nadšená, že to vůbec vzniká, překvapivě mám z výsledku dobrý pocit
  • uteklo to
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Přesně tohle je životopisná minisérie, jako by byla dělaná pro mě! Myslím, že půjde o první český kousek, který opravdu dokoukám celý. Příběh Ivety Bartošové znám jen velmi okrajově. Nikdy nepatřila mezi moje nejoblíbenější zpěvačky, ale jako malá jsem si ráda pobrukovala Nekonečnou a další její písničky. No a v dospělosti mě pak moc mrzelo, jak byla pořád terčem bulváru, no a samozřejmě jak to s ní celé dopadlo.

Myslím, že Voyo tady odvádí skvělou práci. První díl nám ukazuje mladou Ivetu, která miluje zpívání a od dětství sní, že bude slavnou hvězdou. Nic ale není zadarmo, tehdy ještě nebyly žádné internety, sociální sítě a influenceři. V dnešní době se můžete stát slavnými v podstatě přes noc, ale tehdy jste si to museli poctivě oddřít.

Pilot je obohacený krásnými písničkami. Nevím, jestli zpívají sami herci, nebo někdo jiný, ale všichni zní opravdu parádně. Stejně působivé je i herectví, hlavní představitelka odvádí výbornou práci a Ivetu jí naprosto věřím. I ostatní hrají moc dobře, vůbec mi nepřišlo, jako bych sledovala český seriál.

Moc se těším na další díly, až se dostaneme k pořádnému rozjezdu zpěvaččiny kariéry a v seriálu budou znít už písničky, které znám a mám ráda.

  • hlavní představitelka
  • hudba
  • atmosféra
  • seriál mě dokázal pohltit, věnovala jsem mu plnou pozornost
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Pokud jste četli recenzi Ivety na idnes.cz, tak vězte, že můj dojem z Ivety je dost podobný. Nevím, jestli je to tím, že jsem článek četla předtím, než jsem se na seriál podívala, nebo ne. Takže pokud budete mít pocit, že jsem se nechala ovlivnit, tak je to možné.

Seriálu se určitě nedá upřít, že je řemeslně moc hezky natočen. Každý záběr, každý kostým, replika… Vše je dotaženo do dokonalosti. Jenže to je ve výsledku ten zásadní problém. Seriál na mě působí až moc vyumělkovaně a odtažitě. Za celou dobu jsem se nepřistihla, že bych se nechala vtáhnout do děje a neviděla Annu Fialovou, ale Ivetu. Prostě je to Anna Fialová, která shodou okolností hraje Ivetu.

Herecké výkony jsou taky moc pěkné. Casting proběhl na jedničku a všem jejich role sedí. Tedy možná až na Elišku Křenkovou, která mi přijde, že hraje všude úplně stejně a má pořád jeden a ten samý výraz. Sesterské pouto mezi Ivetou a Ivanou podle mě nefunguje.

Každopádně stále se jedná o český nadprůměr. Není to tklivá a rozplizlá limonáda. Má to hlavu a patu a dá se na to koukat. Jen jsem po předchozích Voyo originálech jako byl Roubal, nebo Guru, čekala o trošku více. Fanoušky Ivety Bartošové, nebo českého popu, tento kousek určitě neurazí, ale pravděpodobně ani nenadchne.

  • řemeslně dobře natočené
  • herecké výkony
  • je to moc uhlazené
  • scénář klouže po povrchu
60 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
šotek10

šotek10

Jo, tohle se povedlo. Fakt mě to baví.
před 2 roky
Další články k tématu