19. 6. 2022

Novinka pod lupou: Becoming Elizabeth (Starz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Becoming Elizabeth
Žánr drama, historický, životopisný
Stanice Starz
Premiéra 19. 6. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Anya Reiss
Hrají Alicia von Rittberg

O čem to je?

Příběh se točí okolo mladé Alžběty Tudorovny, osiřelé dospívající dívky, která se při své cestě k trůnu zaplete do politických a sexuálních praktik na anglickém dvoře.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Celkem nudné historické drama, které máme každý rok minimálně jedno. Alespoň se tentokrát tvůrci drželi věrohodnosti trošku více než u předchozího nejmenovaného britského projektu.

Každopádně většina těchto historických seriálů vypadá stejně. Začalo to Tudorovci, tedy minimálně v té aktuální éře. Seriál byl skandální, neokoukaný a populární. Pak se ale začal kopírovat rok co rok, až to hodně zevšednělo. Becoming Elizabeth je toho zářivým důkazem.

Seriál nenabízí nic extra zábavného ani vzrušujícího. Máme tady skutečné historické postavy, možná trošku přitažené za vlasy, možná ne. Hlavní hrdinové se chovají podle šablony, což je logické, protože až tolik si tvůrci seriálu vymýšlet nemůžou a musí zachovat nějaké základní historické prvky.

Bohužel zdejší postavy nejsou ani zajímavé, ani nějak zajímavě napsané nebo zahrané. Ve výsledku tak seriál nepřekračuje hranice svého žánru. Milovníci historických dramat asi budou relativně spokojení, ale nikoho dalšího tato novinka neosloví.

  • pěkné kostýmy
  • rychle utíká
  • nenabízí nic nového a neokoukaného
  • nezajímavé postavy
  • nevýrazné herecké projevy
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Prvně mě zarazilo, že je to zas a opět o Elizabeth I. Tudorovci a viktoriánská éra, jako kdyby v Anglii neměli jiné panovníky a historická období. Naštěstí jde tentokrát o příběh z jiné etapy jejího života. Seriál vypráví o době před alžbětinskou vládou, kdy bylo Elizabeth 14 let a právě umřel její otec Henry VIII. Casting to opět nevychytal, jelikož představitelka Elizabeth má skoro 30, a přestože působí mladě, na 14 fakt nevypadá.

Miluju ty popisky na začátku. Já, jakožto milovník a v rámci možností znalec historie, jsem sice věděla, kde jsme a proč tam jsme, ale ani mně ty vysvětlivky rozhodně nepřekážely, naopak jsem je ocenila. Moc dobrý krok. Po tom úvodu to bylo takové pomalejší. Thomas byl dobře zahraný a největším překvapením pro mě byla Catherine Parr. Doteď netuším, jestli má být její osobnost kladná nebo záporná, ale herečka vypadala úplně jako Olivia Rodrigo za 20 let a mega mi sedla.

Autentické bych řekla, že to bylo dostatečně. Když byla tma, což byla často, fungovalo čistě osvětlení svíčkami, to mě bavilo hodně, kostýmy dobové, ale nijak přepychové, a lokace taky příjemné. Nebylo to zdaleka nejlepší historické drama, které jsem kdy viděla, ale bavilo mě to. Dvorní intriky jsou moje a tohle bylo fajn, takové komorní, nízkorozpočtové.

  • vysvětlující popisky
  • komorní historické drama plné intrik
  • Catherine Parr
  • zase Elizabeth I., ale aspoň jiná životní etapa
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu