25. 6. 2022

Novinka pod lupou: Gordita Chronicles (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Gordita Chronicles
Žánr komedie, retro
Stanice HBO Max
Premiéra 23. 6. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 29 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Olivia Goncalves

O čem to je?

Carlota „Cucu“ Castelli je umíněná dvanáctiletá imigrantka z Dominikánské republiky se srdcem ze zlata. Cucu opustí svůj domov a školu v Santo Domingu, aby žila v Miami a šla si za americkým snem v 80. letech minulého století, když je sem převelen její otec, marketingový ředitel velké letecké společnosti. Cucu se ocitne ve zcela novém světě, na který nahlíží s humorem, odvahou a několika hodně špatnými volbami.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Roztomilá retro komedie, která nesází na haha vtipy, ale spíše zaujme svou pohodovou a příjemnou atmosférou. I když tu máme zase jednu přistěhovatelskou rodinku, musím říct, že tihle mi sedli.

Celý díl rychle utíká a příjemně plyne. Ani se nenadějete a je konec. Nechybí mu příjemná pikantnost, ať už je to přízvuk rodinky, nebo i samotné chování hlavních postav. Ale všechno to do sebe krásně zapadá, navíc v kombinaci s retro stylem osmdesátých let. Navíc nechybí ani příjemná hudba, která celý zážitek uzavírá.

Jasně, není to nic originálního ani jedinečného. Ale na odreagování je to ideální volba. Musím říct, že jsem od seriálu nečekala vůbec nic, ale pilot opravdu potěšil.

Jedinou vadou na kráse pro mě byl český překlad na HBO Max. Seriál odkazuje na spoustu kulturních hvězd z osmdesátých let, překladatel se ale rozhodl k nim vymyslet české ekvivalenty. A co bylo ještě vtipnější, že do časopisu z roku 1985 zařadil Lunetic.

  • příjemná atmosféra
  • rychle utíká
  • sympatické postavy
  • retro osmdesátky
  • nic originálního
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
lenochod6

lenochod6

To zní zajímavě, pohodové seriály právě hledám a tenhle seriál zatím vypadá na nejlepšího kandidáta.
před 67 týdny
ragelly

ragelly

HBO Max už seriál ale bohužel stihlo stáhnout ze své nabídky.
před 67 týdny
Další články k tématu