15. 10. 2022

Novinka pod lupou: Let the Right One In (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Let the Right One In
Žánr drama, upírský
Stanice Showtime
Premiéra 9. 10. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Upírský seriál je inspirován bestsellerem Johna Ajvideho Lindqvista z roku 2004 a jeho švédskou filmovou adaptací z roku 2008. Seriál se soustředí na Marka a jeho dceru Eleanor, jejichž život se navždy změnil před deseti lety, když byla Eleanor proměněna v upíra. Eleanor, která je ve svých dvanácti letech uvězněna, žije možná už navždy uzavřeným životem. Ven může vycházet jen v noci, zatímco její otec se jí snaží ze všech sil dodávat lidskou krev, kterou potřebuje k tomu, aby zůstala naživu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem trošku zklamaná. Od stanice Showtime jsem čekala víc. Nebylo to špatné, ale asi jsem měla očekávání moc velká a výsledek není přesně podle mého gusta.

Hlavní hrdinové jsou zajímaví. Líbí se mi sledovat upírský žánr zase z trošku jiného úhlu pohledu, snažit se udržet naživu dceru a být ochotný upustit od morálních zásad kvůli rodičovské lásce.

Na druhou stranu byl ale díl dlouhý a nezáživný. Postavy chodily sem a zpátky a v podstatě jsme se ničeho nedočkali. Nejvíce potenciálu vidím v druhé dějové lince s popáleným upírem a jeho rodinou, těším se, až se všichni setkají a budou se snažit hledat lék společně (pokud se tak tedy stane).

Rozhodně od toho nečekejte Buffy nebo Upíří deníky. Tohle je jinak pojatý upírský žánr, takový dospělejší a realističtější, jestli lze tohle slovo vůbec u upírského žánru používat. Jen by to chtělo víc šťávy.

  • zajímavé postavy
  • dospělejší upířina
  • málo šťávy
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
richardK

richardK

Viděl jsem nejen filmový originál, ale i americký remake. Už ten nedopadnul tak dobře, jako švédská ,...
před 83 týdny
uran

uran

Už je to nějaký pátek co jsem švédský originál viděl tak si to moc nepamatuji. Nebylo to však tak, že ten...
před 83 týdny
Další články k tématu