7. 10. 2022

Novinka pod lupou: Karen Pirie (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Karen Pirie
Žánr drama, krimi
Stanice ITV (Velká Británie)
Premiéra 25. 9. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Karen je mladá a nebojácná skotská vyšetřovatelka, která dříve mluví než myslí a má neodolatelnou touhu vždy odhalit pravdu. Rosie Duff je v roce 1996 brutálně zavražděna na skotské univerzitě ve městě St Andrews. Podezření padne na tři opilé studenty, kteří byli přistiženi na místě činu a tvrdili, že tělo našli. Bez forenzních důkazů však nakonec žádná obvinění nepadla a případ zůstal nevyřešen. O 25 let později se někdo odhodlá riskovat všechno, aby zachoval tajemství, která případ obklopují. Vědí tito tři muži více, než se zdá? Bylo původní vyšetřování plné chyb? A dokáže Karen odhalit pravdu o tom, co se té osudové noci Rosie stalo? Seriál je adaptací románu The Distant Echo od Val McDermid.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Když jsem viděla tu devadesátiminutovou stopáž, myslela jsem si, že půjde o další z řady lehkých kriminálek pro důchodce, které se čas od času v britské tvorbě vyskytnou. Byla jsem odhodlaná přetrpět první díl a nikdy se k seriálu nevracet. Ale při sledování jsem se dočkala příjemného překvapení.

Seriál mi hodně padl do noty. Mám ráda příběhy o nevyřešených případech a jejich nová vyšetřování s moderními technologiemi a svěžím úhlem pohledu. A přesně tohoto jsem se dočkala i zde. Příběh je to hlavní, co u mě seriál táhne, opravdu mě zajímá, co se tenkrát před 25 lety stalo (a kdo je tajné dítě oběti).

Co se týče samotných postav, vnímám je neutrálně. Nezaujaly, ale ani mi nevadí, jsou tam jen k tomu, aby posunovaly děj dopředu. Hlavní hrdinka není nijak extra sympatická, ale jde vidět, že má ke své práci policistky respekt a dokáže myslet hlavou, což oceňuju.

Seriál bych doporučila všem, kteří mají rádi vražedné mystery a spolu s hrdiny se snaží odhalit, kdo je pachatel. Jestli dáváte přednost spíše psychologické stránce věci a silným charakterům, tak si na své nepřijdete.

  • 25 let stará nevyřešená vražda
  • nové úhly pohledu a vracení se s postavami do minulosti
  • nevýrazné postavy
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu