24. 3. 2022

Novinka pod lupou: Minx (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Minx
Žánr retro, komedie
Stanice HBO Max
Premiéra 17. 3. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 39 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mladá a chytrá feministka Joyce spojí síly s béčkovým nakladatelem, aby společně vytvořili první erotický magazín pro ženy. Odehrává se v 70. letech v Los Angeles.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na úvod tentokrát začnu tím jediným, co mě vytočilo, a to je to, že Minx pořád není na tom našem “inovativním” HBO Max. Jenomže za to ti herci ani tvůrci nemůžou, že, takže to nechme být, protože tohle je naprosto nečekaný poklad, který se mi fakt neuvěřitelně trefil do vkusu a který teď jdu vychválit do nebes.

Skvělé, silné feministické téma, v přitom nenáročném, oddechovém, komediálním zpracování s ani ne půlhodinovou stopáží. Bylo to tak příjemně a nenuceně vtipné! Jo, seriál pořád předává nějakou větší myšlenku, ale umí to zpracovat hodně odlehčeně a ještě navíc se na to krásně kouká. Kostýmy, prostředí, všechny detaily, do toho ta boží hudba, kdy skvělé písně střídaly ještě lepší písně, a celá ta sedmdesátková atmosféra z toho přešla až na mě.

Opravdu perfektní casting. Jake Johnson vypadá, že hraje sám sebe v sedmdesátkách, a s Ophelií Lovibond mají ve všech společných scénách parádní chemii. Hned ze startu mě Ophelia bez britského přízvuku, na který jsem u ní zvyklá, překvapila, ale jen v tom nejlepším možném smyslu. Na britský přízvuk mám alergii a ji teď mám díky tomu ještě radši. Zamilovatelné (a s velkým potenciálem) jsou ale i ostatní přední postavy.

Jedná se asi tak o druhou, maximálně třetí letošní novinku, kterou potom s klidným srdcem a s radostí přidám do své TOP 10 2022. Obě epizody, jež jsou zatím venku, mě nadchly – ta úvodní scéna 2. epizody byla úžasná, přesně takovýhle dopad by to mělo mít – a už se nemůžu dočkat zbylých dílů. Je to skvěle napsané, obsazené, zahrané, předává to myšlenku a mezi tímhle vším to je stále zábavné.

  • Jake Johnson a Ophelia Lovibond
  • chemie mezi postavami
  • silné téma v odlehčeném zpracování
  • hudební složka
  • přirozené, nenuceně vtipné
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

V mých očích je tato novinka milionkrát zábavnější než Lust, který měl premiéru také minulý týden na HBO Max. Tady nejde o sex, tedy ne tak úplně, ale přesto ho tady máme o poznání více. Skoro se mi až chtělo červenat během těch castingů na pánské modely do nového časopisu :)

Hlavním postavám to spolu moc sluší. I když od začátku víte, kdo má jaký charakter, je fajn zjistit, že jim to opravdu funguje a dobře se na ně kouká. Ani bych nepoznala, že hlavní představitel je ten milý týpek z New Girl (možná je to tím, že mě maraton zatím čeká a znám ho jen z fotek).

Každopádně, stejně jako u nově vydávaného časopisu v seriálu, tak i seriál samotný bude asi spíše pro dámy. Nechci nikoho odrazovat, i pánové ho samozřejmě můžou zkusit. Ale tak nějak mám pocit, že cílovku má jasně danou. A já se poslušně hlásím, beru popcorn a chystám se na maraton. A chlapa nechám vedle v pokoji u počítače :D

  • zábavné téma
  • retro zasazení tomu moc sluší
  • sympatické postavy
  • nebojí se nahoty
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Bych jen ráda dodala, že mezitím už to stihli přidat i na ten náš Max, takže tu úvodní výtku škrtám a...
před 2 roky
Pepka

Pepka

tak mě to naladilo, že jsem se hned koukla a fakt super :D jako říkám si, že je to opravdu pořád aktuální...
před 2 roky
Další články k tématu