11. 10. 2022

Novinka pod lupou: Alaska Daily (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Alaska Daily
Žánr drama
Stanice ABC
Premiéra 6. 10. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Tom McCarthy
Hrají Hilary Swank, Jeff Perry, Matt Malloy, Meredith Holzman

O čem to je?

Zdiskreditovaná novinářka Eileen se přestěhuje z New Yorku do Anchorage na Aljašce, kde se přidá k místním novinám, aby nalezla cestu k osobnímu i profesionálnímu vykoupení.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Z úvodní scény jsem byla hodně rozpačitá. Hrdinka se chová jako pán světa a pak se diví, že se to ostatním kolem ní nelíbí? Ještě se cítí uražená, že si někdo dovolil na ni otevřít pusu? No tak tohle teda ne.

Naštěstí po přesunu na Aljašku se epizoda zlepšuje. Začínají mít prostor i jiné postavy, které jsou upřímně mnohem zajímavější než hlavní hrdinka. Co ale opravdu táhne, to je případ, který se očividně bude rozplétat celou sérii. Líbí se mi, že tentokrát tu máme odložený případ ne z pohledu policie, ale novinářů, kteří se snaží zjistit, co se stalo, a mají k tomu samozřejmě jiné nástroje a způsoby než policejní vyšetřovatelé.

Ale jinak jde o kousek, který se ničím neliší od zbytku tvorby komerčních amerických stanic. Pokud už jste podobných seriálů na jedno brdo přesycení a hledáte něco svěžího a neokoukaného, tak bych radila jít o dům dál.

  • nenáročná pohodová podívaná
  • řešení případů z novinářského úhlu pohledu
  • otravná hlavní hrdinka
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu