26. 2. 2022

Novinka pod lupou: Vražedné stíny (Česká televize)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Vražedné stíny
Žánr krimi, drama, minisérie
Stanice Česká televize
Premiéra 20. 2. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 90 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Poručík Alan Kreiner doprovází svého šéfa na tajnou schůzku s informátorkou. Měl by od ní dostat důkazy o kriminální činnosti, do níž jsou zapleteni i Kreinerovi kolegové. Na místě schůzky ale kromě informátorky čeká v úkrytu střelec, který by měl předání kompromitujících informací zabránit za každou cenu. Informátorka naštěstí stačí utéct, ale Alanův šéf je smrtelně zraněn. O přítomnosti tajemného střelce policie neví nebo spíše nechce vědět. Alana vezmou do vazby jako podezřelého z vraždy, protože zbraň, ze které se střílelo, byla jeho soukromá pistole. Vyšetřovatelé z inspekce policie manipulují s fakty a důkazy. Jako obhájce obviněného Alana se nečekaně objeví advokát Lindner, proslulý svými úspěchy v obhajobě každého, kdo mu dobře zaplatí. Paradoxně je ochoten Alana zastupovat za neuvěřitelně nízkou odměnu. Alan Kreiner se potřebuje dostat na svobodu, aby mohl prokázat svou nevinu a najít skutečného vraha. Přijme proto Lindnerovu nabídku, i když tuší, že bude muset jeho služby brzy splatit jinak. Všechno pochopí až ve chvíli, kdy se ocitne ve vile movitého bankéře Gerstnera, který si poručíka obviněného z vraždy vyhlédl záměrně.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Knižní předlohu jsem nečetla, takže jsem nevěděla do čeho jdu, ale žánrově i anotací mě tento seriál dost zaujal. Začátek vypadal dosti slibně, i když herec O. Vetchý byl zpočátku na mě až moc takový dotěrný a jako charakter jeho postavy Alana mi neseděla. Přesto jsem si tu jeho postavu oblíbila.

Zde je znázorněno, kdo vše je zkorumpovaný, kdo za tím vším vězí. Drama je tu od počátku až do konce bych řekla. Herecké výkony se mi zde dost líbí, hlavně už zmiňovaného Vetchýho a taky se mi líbí dost herecký výkon M. Donutila.

Děj je i zahalen tajemstvím, kdo vše je zkorumpovaný, kdo za vším vězí a co kdo za peníze udělá vše. Děj je dost zajímavý, jen mi přišlo, že od zabití šéfa až po danou rekonstrukci mi děj přišel pomalý a myšlenky mi utíkali jinam, než abych se soustředila na děj. Rozhodně mě zajímá, jak to dopadne a kdo všechno je do čeho zapleten. Takže na druhou a zároveň poslední část se podívám. Uvidíme, jestli ta poslední část nebude lepší.

  • drama
  • hudba
  • rekonstrukce
  • Miroslav Donutil a Ondřej Vetchý
  • po mrti šéfa Alana až po rekonstrukci, klidný a nezáživný děj
  • dlouhá stopáž
50 %
Mé hodnocení
Janey T

Nevím, co to mělo být. Ale jestli existují seriály, které dokážou nalákat na svou knižní předlohu, tak tenhle mezi ně rozhodně nepatří.

Nevím, co se to děje, ale všichni se chovají úplně vymeteně. A nejen chování, ale i herecké výkony. Já nechápu režiséra, co dával hercům za pokyny, aby z toho vyšlo tohle. Snad tímhle způsobem nemůže ty postavy v knize snad žádný čtenář ani interpretovat, tak blbou představivost snad nikdo nemá.

Přitom příběh sám o sobě by mohl být zábavnou kriminálkou. Ale spíš asi ne, protože i dialogy jsou hodně, hodně špatné. Ale nejsem náročná, i ty konverzace bych ještě překousla. Ale nemůžu překonat to naprosto debilní chování a/nebo herecké výkony. I když to má jen dva díly, nemám sebemenší zájem si druhý díl pustit.

  • kniha možná může být lepší
  • minisérie
  • chování postav a/nebo herecké výkony
  • dialogy pod amatérskou úrovní
20 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
šotek10

šotek10

Hmmmm, první díl byl poměrně fajn. Druhý byl pro mě zklamáním a bylo to takové hrozně zmatené....
před 2 roky
Fruiko

Fruiko

To teda, se to rozplizlo do takovýho ničeho s pěknou pachutí.
před 2 roky
Další články k tématu