8. 3. 2022

Novinka pod lupou: The Holiday (Channel 5)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Holiday
Žánr minisérie, krimi
Stanice Channel 5 (Velká Británie)
Premiéra 2. 3. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Měla to být dokonalá dovolená – skupina rodin, které si společně užívají týden na slunci. Čtyři ženy, které jsou nejlepšími kamarádkami snad odnepaměti, si užívají luxusní vily na jihu Francie. V den příjezdu však Kate odhalí tajemství: její manžel má milenku. Z vysněné dovolené se rychle stane noční můra, když pojme podezření, že ta druhá žena je jedna z jejích nejlepších kamarádek. Ale která z nich to je? Když se Kate v dusivém středomořském vedru blíží pravdě, příliš pozdě si uvědomí, že v sázce je mnohem víc, než si kdy dokázala představit… Někdo ve vile je totiž možná ochoten zabíjet, aby jejich tajemství zůstalo skryto.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Čekala jsem, že to bude lepší. Dokonce i věřím, že to lepší opravdu bude, pokud lze soudit z té krátké série ukázek na konci pilotního dílu. Ale první díl mě nedokázal přesvědčit o tom, že bych seriálu měla dát šanci.

Obsah láká na velkou zásadní událost, která změní životy všech, ale první díl nepřinesl nic kromě strohého dramatu o manželské nevěře, a to ještě u ne moc zajímavých postav. Pořád se ve mně bije, jestli zkusit celou sérii, nebo si ušetřit pár hodin a nechat to být. Nakonec asi zvítězí zvědavost nad tím, jestli se to opravdu nějak pořádně rozjede.

Je to minisérie, takže předpokládám, že když už nic, bude mít seriál nějaké pořádné zakončení. Udělalo by mi radost, kdybych po maratonu mohla říct, že zbylé díly přesvědčily o tom, že minisérie za zhlédnutí rozhodně stojí. Uvidíme.

  • potenciál na pořádnou jízdu
  • serializovaný příběh (doufejme že) s uzavřeným koncem
  • v prvním díle se nic nestane
  • postavy nezaujaly
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu