21. 5. 2022

Novinka pod lupou: Conversations With Friends (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Conversations With Friends
Žánr drama, minisérie
Stanice BBC Three / Hulu
Premiéra 15. 5. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Příběh se odehrává v Dublinu a vypráví osudy dvou vysokoškolských studentů – Francese a Bobbi. Tito lidé najdou zvláštní a nečekané spojení s manželi Melissou a Nickem. Seriál je adaptací stejnojmenného románu od Sally Rooney.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Autorka knižní předlohy si zakládá na rozebírání myšlenek, pocitů a lidské obyčejnosti na úkor děje, což není zrovna moje kratochvíle, tudíž nemám v plánu se do jejích děl nikdy pouštět. Na to, jaké ohlasy sklízí v zahraničí, u nás její fanouškovská základna není nijak horká, protože její styl psaní vskutku není pro každého. Na tohle jsem byla zvědavá převážně kvůli Joea Alwyna, herce a dlouholetého přítele Taylor Swift, kterého jsem ještě jakživ v ničem neviděla.

Dle očekávání se jedná o naprosto přirozený, nenáročný příběh, řekla bych až “o ničem”, ale nechci, aby to vyznělo příliš negativně, přestože ono to dost o ničem je. Je to prostě jen takové obyčejné, ze života, mega pomalé, nic složitě vymyšleného, spíš si řeknete, že koukáte na nějaký živý dokument o dvou nejlepších kámoškách a o tom, jaké normálnosti každý den zažívají.

Upřímně jsem ze začátku myslela, že se unudím, ale pak se objevil již zmíněný Joe Alwyn, načež jsem najednou dostala naservírovaný opravdu zajímavý potenciální pár s příjemně reálnou nemotorností a zároveň nepopiratelným jiskřením. Na kámošku a manželku jsem pak úplně zapomněla a ani zbla mi to nevadí. Prý mezi nimi v knize probíhá prohlubování vztahu hlavně pomocí mailů, které v seriálu nejsou, a je to škoda. Byť mě ani ti dva nepřinutí ke čtení, na jejich chemii v seriálu kouknu ráda i dál. Uznávám, že epizody mající jenom půl hodiny tomu značně pomohly.

  • chemie mezi Alison Oliver a Joe Alwynem
  • délka
  • realistické
  • tak pomalé, obyčejné, nenáročné, až nudné
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Ale jo, nebylo to špatné. Je to jeden z těch seriálů, které prostě plynou, aniž by se tam cokoliv významného stalo. Mají své specifické publikum, protože se rozhodně nedá říct, že by lidi obecně bavilo sledovat ostatní, jak si žijí svůj život.

Ale postavy jsou zábavné a docela i sympatické, když si na ně zvyknete. Pilot měl 30 minut a utekl rychle. Předpokládám, že se příběh bude vyvíjet a z čtveřice se stane nějaký propletený milostný čtyřúhelník, což zní tedy docela komplikovaně. Ale na druhou stranu mě docela zajímá, jak to celé dopadne.

Úplně odvařená z pilotu nejsem, ale šanci dalším dílům dám.

  • zajímá mě, jak se bude příběh vyvíjet dál
  • postavy
  • nic moc se tu neděje
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu