14. 4. 2022

Novinka pod lupou: Slow Horses (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Slow Horses
Žánr drama, špionážní, thriller
Stanice Apple TV+
Premiéra 1. 4. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 53 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Gary Oldman

O čem to je?

Jedná se o adaptaci románů Micka Herrona. Jackson Lamb je chytrý, ale výbušný vůdce skupiny špionů, kteří skončí v exilu MI5 poté, co byli vyloučeni z hlavní služby za své chyby.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Slow Horses je označení pro podřadné agenty. A ti jsou námětem pro špionážní seriál, jenž přináší reálnější pohled na současný svět britských špiónů, kde agenti 007 neexistují. V jejich čele je nerudný a vulgární Lambs v podání Garyho Oldmana, který kromě prdů a roztrhaných ponožek, předvádí i plejádu ironických hlášek jako" A teď běžte něco dělat. A co? Jako vždy, nic". Přesto tu je jeden mladší agent, který se rozhodne vedle probírání odpadků si zachránit i svou kariéru a zaplete se do vyšetřování podezřelé osoby. Ale nějakou akční jízdu nečekejte, spíše naopak, jde více o konverzační drama, které ale nenudí a většinou je i protkané nenásilným humorem. V rámci zápletky kolem únosu britského mladíka s afghánskými kořeny se objeví i „pravá“ MI5 jako protiklad Lambovy jednotky, s nabroušenou šéfovou (a skvělou Kristin Scott Thomasovou), kde vše klape jak hodinky. A prozatím to vypadá na excelentní podívanou, která odhaluje zákulisí tajných služeb a leckterému divákovi sundává růžové brýle v rámci představy, jak fungují. A ani se nemusíte bát, že by se jen mluvilo, tak to není a v druhé epizodě dojde i na přestřelku. První 2 díly mi uběhly, ani nevím jak a pokud jste viděli Jeden musí z kola ven, tak tento seriál nemůžete minout.

  • Herci
  • Špionážní pikle
  • Humor
  • Trochu více konverzační
  • Probírání odpadků v kanceláři
80 %
Mé hodnocení
richardK

Gary Oldman se čím dál víc podobá své oscarové roli v Nejtemnější hodině, ale stejně jako tam, i v téhle novince od Apple TV+ podává parádní výkon. Neméně překvapivě úžasná byla také Kristin Scott Thomas a naopak naprosto překvapivě boží byl Jack Lowden, o jehož existenci jsem doteď bohužel neměla ponětí. Kdybych však měla shrnout moje pocity před a po sledování do jedné věty, byla by to tato: Came for Gary Oldman, stayed for Jack Lowden.

Nicméně mě bavilo nejen to nezpochybnitelně špičkové obsazení. Oba dva díly, co už jsou venku, byly od úvodní scény až po píseň u závěrečných titulků naprosto skvělé a napínavé. Jedná se o vyváženou kombinaci špionáže, akce, zvratů, humoru a věřím, že časem dojde i na nějakou tu romantiku. O dobře napsaných a ještě lépe zahraných postavách ani nemluvě. A celkově to má zajímavý příběh, námět, o oddělení MI5, o kterém jsem před tímhle jakživ neslyšela (i když tento kredit bych asi měla připsat knižní předloze).

Kupodivu mi zde nevadila ani ta délka, kterou obvykle nemám ráda, ani Anglie, a to už je fakt co říct. Plusem taky je, že vskutku netuším, kam všude se děj může a bude ubírat, což se moc často nestává. Nadchlo mě to o to víc, že jsem od toho neměla vůbec žádná očekávání, tak snad jsem to tady nepřechválila. Přesto bych Slow Horses ráda doporučila dál, nejlépe s tím, ať tomu dáte šanci, ale ať raději nečekáte kdovíjaký zázrak. Mně se to prostě nějak trefilo do nálady a teď jen doufám, že nás čeká ještě více zvratů a napětí, a už se moc těším na další epizody.

  • Jack Lowden, Kristin Scott Thomas a Gary Oldman
  • mix špionáže, zvratů, humoru
  • nepředvídatelné, napínavé
  • opravdu nečekaný poklad
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu