8. 3. 2022

Novinka pod lupou: Our Flag Means Death (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Our Flag Means Death
Žánr komedie, historický
Stanice HBO Max
Premiéra 3. 3. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 32 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci David Jenkins
Hrají Taika Waititi, Rhys Darby

O čem to je?

Dobová pirátská komedie se volně inspiruje skutečným dobrodružstvím aristokrata Stede Bonneta, který opustil svůj život v luxusu, aby se na počátku 18. století stal pirátem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Řekla bych, že tohle je taková námořnická verze seriálu What We Do in the Shadows. Seriál má hodně specifický typ humoru, který rozhodně nesedne každému uživateli.

Já nejsem nadšená. Ne že bych pilot sledovala s odporem, to rozhodně ne. Ale ani jsem se u něj nesmála na místech, kde jsem poznala, že bych se smát měla. Hlavní hrdina ani jeho posádka mi k srdci nepřirostli. Nemám ráda podobné dobrosrdečné blázny, kteří na svém místě vlastně nemají co dělat. Působí jak zdroj komických proslovů a dostávají se do prekérních situací, ale já si jejich sledování neužívám.

Ani ostatní členové posádky mě nezaujali, není tady nikdo alespoň trošku inteligentní, všechny dialogy jsou postavené na roztomilém bláznovství, inteligenci by tady divák nenašel. Ale i když mi to nesedí, tak právě tento styl humoru je v současné době velmi populární, takže věřím, že si seriál své diváky rozhodně najde.

  • příběh se odehrává na lodi a na moři
  • postavy
  • styl humoru mi nesedí
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Kolonka seriálu s lodí v letošní výzvě je jasná, takže vítejte. Rovnou říkám, že mě pilot nepřesvědčil, že by se jednalo o nějakou hitparádu. Od seriálu, pod kterým je podepsaný Taika Waititi, jsem pochopitelně čekala víc. Navíc Blackbeard (Taika) v pilotu nikde, takže asi budu muset kouknout dál, protože jsem se na něj těšila.

Aspoň Rhys Darby byl dobrý. Rozhodně jsem mu tu jeho postavu žrala a prolínání s flashbacky mě přimělo s ním soucítit a oblíbit si ho. Humor tam sice byl, ale ne nijak výrazně. Nejvíc pobavily vlajky, Pinocchio a pár dalších maličkostí. Jinak jsem to čekala o dost ujetější a zábavnější.

Myslím, že klíčem k užití si celého seriálu bude to, když vám sedne i zbytek té pirátské crew a vybudujete si k nim nějaký vztah. Protože upřímně řečeno, že by tam byla kdovíjaká dějová linie, která by vás nutila těšit se na pokračování nebo dokonce na nějaké rozuzlení příběhu, se tvrdit fakt nedá. Takže to stojí čistě na charakterech a bohužel si nejsem jistá, zda ty stačí.

Ve výsledku jsem se docela pobavila, sice méně, než jsem čekala, ale úplně špatné to taky nebylo. Avšak tuším, že kdybyste se mě zítra zeptali, o čem přesně to bylo, tak vám to ani smykem neřeknu. Možná už ani za hodinu.

  • postava Rhyse Darbyho
  • vlajky a Pinocchio
  • nezajímavý serializovaný příběh
  • nezapamatovatelné
  • čekala jsem víc
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Fruiko

Fruiko

Se divím, že tu nezaznělo, že to je What We Do in the Shadows jen s pirátama.
před 2 roky
ragelly

ragelly

Literally moje první věta v názoru 😅😅😅
před 2 roky
Fruiko

Fruiko

Jsem nějak úplně vypustil. Asi jsem začal až druhým odstavcem.
před 2 roky
Další články k tématu