2. 5. 2022

Novinka pod lupou: Shining Girls (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Shining Girls
Žánr psychologický, thriller, drama
Stanice Apple TV+
Premiéra 29. 4. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Elisabeth Moss, Jamie Bell, Wagner Moura

O čem to je?

Seriálová adaptace bestselleru od Lauren Beukes. Hlavní hrdinkou je novinářka z Chicaga, která přežije brutální útok a zjistí, že se jí mění realita, když se rozhodne najít svého útočníka.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tohle bylo dobré psycho. První díl mě opravdu navnadil, nečekala jsem, že to bude vypadat zrovna takhle. Musím říct, že až se dostanu k maratonu, dám si znovu i první díl, protože z něj po prvním sledování nejsem až tak moudrá.

Předlohu neznám, takže jsem měla jen velmi obecnou představu, do čeho jdu. Popis opravdu neříká vše, konečný výsledek je úplně jiný, než jsem si původně myslela. To ale rozhodně není na škodu. Myslela jsem, že půjde jen o city ždímající drama, ale hrdinčin stav tomu dodává nečekanou šťávu.

Příběh je tak silný, že dokonce i zastiňuje jinak bezchybné herectví Elisabeth Moss. Když jsem ji tak sledovala, jak je zakřiknutá, zamračená a bez make-upu, úplně jsem si uvědomila, že vypadá jako Josh Charles z Good Wife! Jak to jednou uvidíte, tak už to neodvidíte. Ale beze srandy, herečka je i v této roli naprosto úžasná, nemohla jsem se ubránit chvilce dojetí, jak se jí podařilo slibně nastartovat svou kariéru a jaký kus cesty ušla od dob milé a nevinné Peggy.

  • silný a působivý příběh
  • perfektní herecký výkon
  • dokáže si udržet pozornost diváka
  • nikdy nevíte, jaký zvrat přijde dál
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Jamie Bell (jeho kariéru nastartoval hned první film Billy Elliot), Wagner Moura (kdo neviděl Narcos?) a Elizabeth Moss (už nebude jen Služebnice), která si opět zcela suverénně krade seriál pro sebe. A kdyby Vám tento výčet nestačil, tak producentem je Leonardo DiCaprio (asi není třeba nic dodávat). Jde o adaptaci podle bestselleru a po 3 epizodách to vypadá, že se povedla. Story se točí kolem Kirby, která zažila traumatickou událost, o níž se dozvídáme v průběhu děje (flashbacky se nekonají, halelujah). Když je ve městě zavražděna žena, vyjde najevo, že má s Kirby něco společného. Ta se snaží o tom zjistit něco bližšího a dá se dohromady s novinářem Danem (pracují ve stejné redakci), s kterým se pustí do pátrání. Až mysticky vystavěný příběh pracuje s krimi příběhem, jenž se opírá o psychologii hlavní postavy (problémy s realitou) a přináší prvky s časovým paradoxem. Děj je pečlivě vystavěný, záhadný, s podivně nepříjemnou postavou Harpera. Ani postava Dana není zcela bez poskvrny, když slíbí něco velmi zásadního, tak to velmi brzy poruší a k flašce má dost blízko. Jak to asi může dopadnout? Tuším, že moc dobře ne, ale na to si musím počkat ještě dalších 5 epizod.

  • Záhadný příběh
  • Postava Kirby
  • psycho krimi
  • Záporák mohl být trochu temnější
80 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
litllewitch

litllewitch

Ty skoky v čase jsou děsně matoucí a ty dějový linie mi secvakly asi až ve třetím díle. Ale jsem hodně...
před 102 týdny
Další články k tématu