17. 10. 2022

Novinka pod lupou: Belascoarán, PI (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Belascoarán, PI (Detektiv Belascoarán)
Žánr krimi, drama, thriller
Stanice Netflix (Mexiko)
Premiéra 12. 10. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 81 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Nastěhovat starý stůl, sednout si, hodit na stůl nohy, začít kouřit dýmku a čekat? Takhle se asi soukromým detektivem nestanete… Město jako je Mexico City potřebuje svého soukromého detektiva. A Belascoarán Shayne nás zavede za poznáním, co obnáší být soukromým detektivem v 70. letech v Mexiku.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Trošku jsem se vyděsila, když jsem viděla, že má pilot 81 minut. Musím ale říct, že mě příběh pohltil, takže ten čas utekl hodně rychle.

Líbí se mi retro zasazení do 70. let. Hlavní hrdina má jen omezené prostředky, ale nechybí mu inteligence ani selský rozum, takže si dokáže spojit vodítka k vrahovi i bez moderních technologií.

Samotný případ byl hodně jednoduchý. Na to, že byl díl tak dlouhý, se nic extra nezamotalo, ani tam nebylo mnoho slepých uliček. Čekala bych to trošku propracovanější, ale Mexiko má spíše patent na telenovely, o temných kriminálkách se ještě má co učit. Nicméně si to seriál vynahrazuje sympatickými postavami.

Je to něco, co bych musela jet maratonem? Spíš ne. Ale pilot rozhodně nebyl zdlouhavý ani nudný.

  • inteligentní hrdina
  • retro zasazení
  • pilot rychle utekl
  • nemám potřebu pouštět si další díly
  • až moc jednoduchý případ
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu