10. 9. 2022

Novinka pod lupou: Devil in Ohio (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Devil in Ohio (Ďábel v Ohiu)
Žánr minisérie, thriller
Stanice Netflix
Premiéra 2. 9. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 40 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Když nemocniční psychiatrička Dr. Suzanne Mathis poskytne útočiště záhadné uprchlici ze sekty, její svět se obrátí vzhůru nohama. Příchod podivné dívky totiž může znamenat rozvrat hrdinčiny vlastní rodiny. Minisérie je adaptací románu od Darie Polatin.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Emily zpátky na obrazovce! Ale o co víc, hlavně zajímavý příběh se špetkou thrilleru, který po pilotu vypadá jako ideální volba pro večerní maraton. K tomu dále přispívá fakt, že jde o uzavřenou minisérii, takže se dočkáme konce bez zbytečného protahování.

Příběh mě opravdu zaujal, snad i více než třeba Alma či Echoes z minulého týdne. Zatím vůbec nevím, co si o tom mám myslet, jestli tam budou nějaké nadpřirozené prvky, nebo půjde jen o mrazivě realistické činy nějakých vyšinutých osob… každopádně se nemůžu dočkat, až zjistím, co se tenkrát stalo (mladé hrdince i terapeutce).

Seriál pěkně pracuje s atmosférou a hudbou. Dokáže scény natáhnout a budovat napětí, aniž by to působilo pomalým tempem nebo to diváka začalo nudit. Do sledování jsem se ponořila a díl utekl jako voda. Jsem spokojená a těším se na celou sérii.

  • herecké výkony
  • poutavý příběh
  • práce s atmosférou
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Ďábel v „Oháju“ rekordy sledovanosti trhat nebude, ale jakž takž solidní podívaná to je. Thrillerová nálada by tu byla, ale není nijak intenzivní, spíše plouživá. Záhada kolem dívky (Mae), která se ocitne v nemocnici a ujme se ji místní psychiatrička, se také odkrývá v náznacích. Věřím, že posléze začne přituhovat, ale v prvních 2 epizodách jde vidět TV rutinérství, byť se snahou udělat dobrou podívanou, ujde i obsazení. Některé scény by se daly zrežírovat lépe, selankový detektiv zaujme leda tak vizáží. Samotná Mae ale působí dobře, typické zvukové ruchy trochu upoutají pozornost a mírná zvědavost, co se z toho vyklube, se dostavila.

  • Tajemná Mae
  • Režijní nedostatky
  • Rutina
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Anchee

Anchee

Seriál jsem zkoukla během dvou dnů jen ze zvědavosti, jak to celé dopadne. Bohužel mě to už v průběhu...
před 87 týdny
Další články k tématu