17. 9. 2022

Novinka pod lupou: The Imperfects (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Imperfects (Nedokonalí)
Žánr sci-fi, drama
Stanice Netflix
Premiéra 8. 9. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tři dvacátníci spojí síly dohromady poté, co je experimentální genová terapie promění v příšery. Společně se snaží najít vědce, který je za všechno zodpovědný, a chtějí ho donutit, aby je znovu proměnil v lidi.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na toto dílo jsem byla zvědavá. Fantasy já mám opravdu ráda. Ale jsem z něj trošku zklamaná. Seriál připomíná hned několik různých seriálů (Řád, Hrdinové, Cena za lidskost…), jak se dá u fantasy předpokládat. Konec konců, co jiného by se dalo natočit, že ano. Začátek byl poměrně nudný. Jednotlivé postavy nám byli představeny, ukázáno, kdo je kdo ve skutečném životě a co naše hrdiny spojuje. A to speciální nemoc, která je nevyléčitelná.

Trojice lidí trpí vzácnou chorobou, na kterou není lék. Proto dvojice vědců před sedmi lety vytvořila syntetickou léčbu. Léčbu, která trojici pozměnila geneticky. Po sedmi letech jim doktor Alex Sarkov přestane dodávat léky, a tak se u nich začnou projevovat vedlejší účinky. Kdyby se jednalo o migrény, pocení nebo dokonce ztrátu čichu, mávnou nad tím rukou. Ale u nich se začne projevovat něco jiného, nadpřirozeného. Proto chce skupinka samozřejmě odpovědi. Jenže člověk, co jim to provedl, se zmizel…

Hned na úvod jsou nám jednotlivé postavy představeny. Jedná se o tři zcela různorodé lidi – zpěvačku, vědkyni a autora komiksů. Všichni tři trpí stejnou nemocí a účastnili se dobrovolně nedobrovolného vědeckého experimentu, který jim pozměnil genetiku. Ze zpěvačky se tak stane banshee, z vědkyně succuba a z mladíka čupakabra. Až v polovině pilotu jsem se začala bavit, neboť úvod je docela jednotvárný. Trošku mě zklamal závěr pilotu, ve kterém jsem viděla podobnost se seriálem Hrdinové (tvůrci se jím očividně nechali po této stránce inspirovat). Ale také jsem se na konci strašně bavila a závěr mě nabudil na pokračování. Já jen doufám, že se seriál potáhne v duchu druhé poloviny pilotu, neboť ten začátek opravdu nic moc. Co musím ale extra vytknout (a v čem dělají chybu prakticky všechny seriály), tak v odběru krve. Ano, opravdu se krev neodebírá tak, že jehlu prakticky kolmo zapíchnete do ohbí lokte. Leda byste chtěli mít propíchnutou žílu skrz na skrz. Tato scéna mě opravdu vytočila (jako u většiny seriálů, někdy i lékařských). Ale jinak dobrý.

  • synteticky „vytvořené“ schopnosti
  • něco jiného než čarodějnice, upíři a vlkodlaci (zatím)
  • hudební doprovod
  • styl provedení odběru krve
70 %
Mé hodnocení
Luisa

Seriál má trošku atmosféru ve stylu Misfits, ale jmenovanému seriálu se ani zdaleka nedokáže vyrovnat. Možná to bude chtít pár dalších dílů na zvyknutí, zatím ale nevidím ten potenciál, který byl na začátku Misfits a který se nakonec hodně dobře naplnil.

I tak ale novinka stojí za zhlédnutí. Postavy jsou zajímavé – možná trošku zbytečně klišoidní, ale dá se to vydržet. Zatím nejde ani moc předvídat, jak to celé dopadne, což je taky plus, protože to diváky donutí koukat se dál.

Na druhou stranu mi tu ale chybí nějaká pořádná jiskra, kvůli které bych se těšila na další díly. Zvědavost nad vývojem příběhu je jedna věc, ale zatím to spíš vypadá, že hned po dokoukání seriál vytěsním z paměti a po čase si nebudu pamatovat, o co v něm vůbec šlo, natož jak dopadl.

  • zajímavý příběh
  • trošku připomíná Misfits
  • chybí jiskra
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
uran

uran

No tak na první dobrou v tom vidím dvě mouchy (spíše masařky). 1. Kdo určí tu míru. Vy? 2. Při...
před 87 týdny
_-0-_

_-0-_

Ad 1. Jako vždy, ten, kdo seriál zakládá, nebo dále zpracovává - obdobně subjektivně, jako třeba když...
před 87 týdny
_karel_

_karel_

A právě to je ten problém, alespoň pro mě. Ta takzvaná dnešní skladba tlačí do člověka dojem, že těchto...
před 87 týdny
Další články k tématu