22. 12. 2022

Novinka pod lupou: Far from Home (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Far from Home (Pěkně daleko)
Žánr drama
Stanice Netflix (Nigérie)
Premiéra 16. 12. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 54 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Ishaya získá stipendium na nejlepší školu v Nigérii, a dostane se tak do luxusního světa vyvolených. Skrývá ale jedno tajemství, které by ho mohlo připravit o všechno.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nigérie – zástupců tohoto státu je taky jako šafránu, takže kdo hledá adepty pro zabarvení seriálové mapy, tak zkuste prubnout tuto n ovinku… jestli máte dost odvahy.

On je totiž důvod, proč těch seriálů je tak málo. Tvorba je očividně ve svých začátcích, což se odráží na všech aspektech – podprůměrné herectví, hodně slabý scénář a amatérské natočení. Anebo, jak to ostatně zmiňuju vždy u exotických kousků, je to točené pro publikum s jinou mentalitou, jinou kulturu, které my tady u nás tak úplně nerozumíme.

Na mě ale první díl působil opravdu amatérsky. Ironické je, že nevypadá levně, tipovala bych, že pár peněz do toho padlo. Ale samotné lokace a kostýmy to bohužel nedokážou zachránit. Hlavní hrdina je úplně ztracený, cokoliv udělá, to ho zavede do ještě větších problémů. Mám pochopení, protože věřím, že chudí jsou zde extrémně chudí a propast mezi nimi a bohatými je větší, než si kdo z nás dokáže představit. Není fér, že mladí lidé nemůžou jít za svými sny, nemůžou ani studovat, protože musí od mala pracovat a všechny peníze dávat rodičům, aby vůbec bylo na střechu nad hlavou. Ale i tak mě jeho chování vytáčelo.

Nechybí tu ani další „povinná“ témata teen seriálů – bohatství/chudoba, závislost, sex, šikana, trable s rodiči. Prostě takové nigerijské BH90210. Kdyby seriál vznikl před 20 lety, tak by se to ještě dalo uznat. Ale dneska už jsme trošku někde jinde.

  • jde vidět rozpočet
  • slabé herecké výkony
  • podprůměrný scénář
  • hlavní hrdina
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu