16. 2. 2022

Novinka pod lupou: The Fear Index (Sky One)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Fear Index
Žánr thriller
Stanice Sky One
Premiéra 10. 2. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dr. Alex Hoffmann je americký fyzik, který vytvoří umělou inteligencí poháněný systém. Ten využívá lidský strach ve finančním sektoru a pracuje rychlostí světla, aby zajistil vysoké zisky. V den startu je však Alex brutálně napaden mužem, který zná všechny jeho bezpečnostní kódy. Poté, co se odehraje ještě několik dalších nevysvětlitelných událostí, začíná být Alex přesvědčený o tom, že se ho někdo snaží potopit.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Wow. Tak tady se ten pilot tak zamotal, že až pojedu maraton, budu si ho muset asi pro jistotu pustit znovu a dívat se stoprocentně soustředěně, abych se v příběhu neztratila dřív, než se vůbec začne rozjíždět.

Každopádně musím říct, že pilot hodně zaujal. Zvlášť když do seriálu jdete bez sledování traileru nebo čtení obsahu jako já, asi budete hodně koukat, jak se to hned od začátku začíná zakrucovat. Uvidíme, jak se z toho pak tvůrci budou vykrucovat.

Hlavní hrdina je docela sympaťák. Líbí se mi, že i když o sobě prozrazuje hodně, vlastně nevíme vůbec nic, resp. netušíme, čemu vlastně máme věřit a co se ve skutečnosti stalo. V tomto ohledu mi seriál připomíná čerstvou novinku Chloe, má to podobnou atmosféru a vzdáleně podobné hlavní hrdiny. Na rozdíl od Chloe ale tady budete zaháknutí od prvního okamžiku a po zhlédnutí pilotu si troufám říct, že budete pokračovat i v dalších epizodách. Já tedy stoprocentně.

  • pořádně zamotaný příběh
  • nic není takové, jaké se zdá
  • ideální pro maraton
  • není to příběh, který se objevuje v každém druhém seriálu
  • nejde sledovat jako podkresovku
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Jak to na začátku bylo zajímavé, tak se to nakonec zvrhlo v nudnou minisérii bez nějakého uspokojivého...
před 2 roky
Další články k tématu