21. 6. 2018

Novinka pod lupou: Bulletproof (Sky One)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Bulletproof
Žánr Drama / Krimi
Stanice Sky One
Premiéra 15. 5. 2018
Vysílání úterý, 21:00
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Bishop a Pike jsou nejlepší kamarádi a policejní parťáci, které spojuje stejný morální kód i přesto, že jsou oba úplně rozdílní. Bulletproof je o přátelství, konspiracích a přízracích z minulosti.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Takové ty buddy cop seriály jako Rush Hour nebo Lethal Weapon jsou docela zábavné. Bohužel Bulletproof dokazuje, že se najdou i výjimky. Seriál je od začátku do konce jedna velká nuda, které se nedaří ani pobavit, ani zapůsobit na city.

Ne že by se ale Bulletproof nesnažil o oboje. Střídá komické a smrtelně vážné roviny jako na běžícím páse. Možná tak často, že je to až matoucí. Opravdu si nedokáže udržet chvíli stabilní tvář? Ale dobře, to bych ještě dokázala přežít, přece jen u policejních seriálů se odlehčenější momenty vždycky hodí.

Hlavní kámen úrazu vidím v postavách a jejich představitelích. Při psaní tohoto článku jsem zjistila, že tvůrci si pro sebe zároveň ukradli hlavní role. To se moc často u tohoto žánru nestává, nicméně to hnedka dává větší smysl. Protože tihle dva ani trošku nemají na to, aby celý seriál utáhli. Ti by nedokázali utáhnout ani vozík v obchodě. Chybí jim charisma, upřímně jsou tak nevýrazní, že se mi motají a i když jsem teď přidávala poster, nedokážu si vybavit jejich obličeje. Ani ostatní postavy moc nepomáhají, několik dnů po zhlédnutí pilotu už si ani pořádně nevybavuju, kdo další se na scéně objevil.

Britská dramatická tvorba je většinou geniální, nebo propadák. Bohužel musím říct, že Bulletproof se řadí do druhé zmíněné kategorie. Alespoň v mých očích.
  • odlehčenější buddy cop show
  • nudné postavy
  • špatné herecké výkony
  • až moc rychlé a zmatené střídání atmosféry
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Adriana3442

Adriana3442

Tak pilot jsem neviděla a po tomhle hodnocení asi ani neuvidím. Ale z traileru to vypadá jako dost...
před 5 roky
marvio

marvio

Tak už Lethal Weapon mi přijde jako pitomost, co teprve tohle dílo. Ale američani jsou cáklí, určitě tomu...
před 5 roky
ragelly

ragelly

tohle je britské :)
před 5 roky
Další články k tématu