11. 7. 2018

Novinka pod lupou: The Split (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Split
Žánr Drama / Právnický
Stanice BBC One
Premiéra 24. 4. 2018
Vysílání celá série už je venku
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Drama sleduje moderní manželství a důsledky rozvodu, a to očima Defoeů – rodinné linie právniček, které se nachází v srdci londýnského rychle se měnícího a emočně nabitého rozvodového prostředí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pilot nebyl špatný, ale je to jeden z těch seriálů, na které hned zapomenete. Sice při sledování netrpíte, ale že byste byli nějak extra nadšeni, to se rozhodně říct nedá. Chybí mu taková ta jiskra, něco, kvůli čemu byste se těšili na další díl. Já nemám v plánu sledovat dál, jedna epizoda stačila.

BBC se snaží prosazovat ženy, tady je to hodně vidět. V hlavních rolích tu najdeme herečky, ale postavy samy o sobě nejsou ničím výjimečné a zajímavé, takže snahy vlastně nejsou tak úplně naplněny. Jistě, můžeme chválit pokrokový koncept toho, že při rozvodech ženské zastupují taky ženské… Anebo můžeme zchladit hlavu a říct si, že je vlastně jedno, jestli je v hlavní roli muž, nebo žena, protože nejdůležitější je, jakým způsobem je postava napsaná a jestli příběh baví.

Nevím, proč v dnešní době ve všech podobných seriálech mají tvůrci neodolatelnou potřebu dělat z postav vnitřní trosky, které jsou sice geniální ve své práci, ale osobní život mají rozbitý na kusy. Opět je tu v hlavní roli rodina, resp. rodinné problémy, odcizený otec a tak dále. Já nevím, o dost raději bych sledovala samotné případy a celé to drama kolem rozvodů, než řešit, proč se po 20 letech táta objevuje zpátky na scéně a jaké emoce to v hrdinkách vyvolává.

Nechci znít tak, že seriál je odpad, protože pilot opravu nebolí. Jen si myslím, že seriál nenabízí nic extra a v záplavě rodinných a/nebo právnických dramat se lehce ztratí.
  • atmosféra
  • tempo
  • drama kolem rozvodů
  • rodinné problémy
  • nic výjimečného
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu