19. 2. 2018

Novinka pod lupou: Stargate Origins (Stargate Command)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Stargate Origins
Žánr Historický / Sci-Fi
Stanice
Premiéra 15. 2. 2018
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 10 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mladá Catherine Langford se vydává na nečekané dobrodružství. Chystá se odhalit záhadu, která leží za Hvězdou bránou, aby zachránila Zemi od temnoty.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Dobře. Má to tři díly po deseti minutách. I tak je ale principem rubriky sledovat pouze pilot. V duchu tohoto pravidla jsem si pustila jen prvních deset minut a tentokrát snad i já říkám, že to možná ani nejde hodnotit pouze po první epizodě.

Čistě a jednoduše, za těch deset minut se absolutně, ale absolutně nic nestalo. Pokud mě paměť neklame, samotný úvod s malou Catherine je vystřižený z úvodního filmu (nebo pilotu původní Hvězdné brány). Pak se dostáváme do mládí hrdinky, celý první díl je vlastně tvořen zmíněným flashbackem a následně dvěma scénami, to je všechno. Dokonce ani nedojde k aktivaci brány.

Celý pilot je jen seznámením s postavami, a to ani ne příliš důkladným. Samozřejmě se největší pozornost klade na hlavní hrdinku, ale musím říct, že herečka mnoho talentu nepobrala. Většinou vypadá svým přehnaně vyhroceným a zdramatizovaným vystupováním, jako by vypadla z komicko-akční scény v Hooten and the Lady. Tam alespoň ale byl tento styl herectví úmyslný, zatímco tady je to jasně pouze neschopnost herečky.

Nejsem spokojená. Od něčeho, co se spojuje s Hvězdnou bránou, bych od začátku čekala vyšší kvalitu ve všech ohledech od herectví přes akci až po celkovou zápletku. I deset minut se může využít na maximum, což se tady nestalo ani zdaleka.
  • stopáž
  • rozšíření známého příběhu
  • nulová akce
  • špatné herectví hlavní představitelky
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak takhle ne. Stargate je fenomén, bezpochyby. Po slavném filmu si vydobyl ještě větší pozornost propracovanými seriály, které ukazovaly politické intriky, různé druhy společnosti, boj proti nadvládě… proto jsem se ze začátku divil nápadu na webseriál Stargate Origins, který měl pokrývat období mládí Catherine Langfordové, tudíž téma, které jako producent vezmete, pokud nemáte žádný jiný nápad.

To se dá ještě omluvit třeba u seriálu, který se aktuálně vysílá a hledá se nápad na spin-off nebo prequel. Ne tak prequel k skoro čtvrt století starému filmu. Ono to totiž dopadne… takhle.

Celý pilot od začátku do konce křičí jak nízký rozpočet seriál má (zachytil jsem tam v jednom záběru green screen?) a jak není schopný vymyslet větší téma a záporáka než… nacistu? Jako vážně? Ještě tak typizovaně zahraného, abychom doopravdy věděli, že to je nacista, i když má na sobě uniformu, seriál se odehrává během druhé světové a kolem něj pobíhá banda vojáků s kulomety.

Celou dobu sledování pilotu jsem se nemohl zbavit pocitu, že seriál je v podstatě rozsekaným fanfilmem, který je možná na svůj rozpočet pěkný, ale jinak naprosto zbytečný. V celém ději najdeme asi pět postav (krom vykradených ikonických záběrů z filmu) a upřímně, to nestačí ani trochu. Zvlášť když herec hrající otce Katherine předtím působil jako jiná postava v Stargate Atlantis.

Jako fanoušek seriálu říkám, že se na seriál podívám celý, ale budu se tvářit, že nikdy nevznikl.
  • v této podobě je seriál zbytečný
  • vypadá příšerně levně
  • hlavní antagonista je k smíchu
40 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
Maarti

Maarti

Sice fanda, ale už ta ukázka mě nepřesvědčila.. Navíc po těch odborných komentech.. ne, děkuji
před 6 roky
puf-muf

puf-muf

No tak toto je veľká degradácia celého Stargate sveta.
před 6 roky
Peeweena

Peeweena

Jsem neviděla snad nic horšího...Pustila jsem si to ze dvou důvodů - SG je srdcovka a Hodilo se do...
před 6 roky
Další články k tématu