19. 6. 2018

Novinka pod lupou: The Hollow (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Hollow
Žánr Animovaný / Mysteriózní / Komedie
Stanice Netflix
Premiéra 8. 6. 2018
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Herci Mark Hildreth, Adrian Petriw, Ashleigh Ball, Connor Parnall

O čem to je?

Tři teenageři, kteří se vzájemně neznají, se probouzí do nebezpečného světa, v němž se snaží přijít na kloub tomu, jak jsou vzájemně propojení. Musí spojit síly dohromady, aby ze záhadného zajetí unikli živí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Až nyní při psaní článku jsem se dozvěděla, že je to dětský seriál. Upřímně, z pilotu bych to ani nepoznala. Jo, jsou tu odlehčené komediální prvky a postavy jsou mírně karikaturní a dovedené do extrému, ale i tak mi přijde, že téma je hodně dobré i pro klasický seriál pro dospělé. Kdyby ho někdo natočil jako hraný seriálový hororový thriller po vzoru Saw, mohla by z toho být hodně solidní zábava na léto.

I tak jsem ale spokojená. Animáky sice nevyhledávám, nicméně po dlouhé době mi sledování nějakého z nich netrhalo žíly. Dokonce jsem přestala i s prací, abych se naplno soustředila na děj, protože se tam dělo hodně zajímavých věcí. Víc se mi líbilo, když byli hrdinové zavřeni v jedné místnosti s různými vodítky, než když se pak dostali ven a prozkoumávali dál své okolí. Na druhou stranu závěr zase přinesl něco nečekaného a dokázal dobře naladit na další sledování. Nemyslím tím konkrétně prostředím, kam se hrdinové dostali, spíš celým konceptem zcela nového světa, ze kterého se opět budou muset dostat někam jinam.

K hodnocení animace asi nejsem ten nejpovolanější člověk, jelikož se mi nelíbí nic kromě seriálového Tangled (aneb jdu svým kresleným vkusem úplně proti všem). Dívat se na to dalo, ale pořád bych byla raději, kdyby stejné téma vzniklo ve hrané podobě. I tak ale spokojenost, těch 25 minut uteklo jako voda a pilot si mě dokázal přikovat k obrazovce, za což má plus.
  • skvělé téma
  • velký potenciál
  • několik povedených hlášek
  • víc by seriálu slušela hraná verze
  • karikaturní postavy
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
carolos

carolos

Skôr, než som si prečítal hodnotenie, pustil som si trailer. Predpokladám, že na množstvo vecí, ktoré...
před 5 roky
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Díky za lupu, o seriálu jsem vůbec neviděl, pilotní epka mě hodně zaujala :)
před 5 roky
Další články k tématu