21. 6. 2018

Novinka pod lupou: Innocent (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Innocent
Žánr Drama / Minisérie
Stanice ITV
Premiéra 13. 5. 2018
Vysílání sobota, 22:40
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Po sedmi letech ve vězení je David Collins konečně zproštěn obvinění z vraždy své manželky. Hrdina přísahá, že skutečného vraha dovede před spravedlnost a získá zpět svou rodinu, která na něj zanevřela a nevěří v jeho nevinu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jak jsem u minulé NPL mluvila o tom, že Británie má buď výborná, nebo hodně slabá dramata, tak Innocent je právě případ toho povedenějšího. Zaujalo mě téma se špetkou tajemna, koncept minisérie (i když to je většina britských seriálů) i působivé herecké výkony.

Jsem opravdu zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet. Jako diváka mě baví tipovat, jestli je hrdina vinný, nebo nevinný. Po první epizodě si myslím, že to neudělal, ale kdyby se ukázalo, že je přece jen vrah, vůbec bych se nezlobila. Byl by to zase dobrý a působivý zvrat, který by celou minisérii solidně uzavřel a dal zadostiučinění všem ostatním postavám. Ale jak říkám, nemyslím si, že to udělal. A pokud už je celá série venku a vy víte, jak to dopadlo, tak mi nespoilerujte :-)

Herectví všech představitelů je na mimořádné úrovni. Na druhou stranu ale paradoxně musím říct, že představitel hlavní role mi do ní vůbec nesedl. Nevím, čím to je, ale je mi hodně nesympatický. I když si myslím, že jeho postava je nevinná, podle jeho chování a výrazu tváře bych se klidně vsadila, že to skutečně udělal. Možná je tak záměrně zvolený, aby v divákovi vyvolával přesně tyto rozporuplné reakce. Ale více by se mi líbilo, kdyby mi hrdina byl sympatičtější.

Celkově jsem ale spokojená. Téma je dost silné a velmi dobře zpracované, těším se, až si dám maraton a v každé epizodě se budu dozvídat stále nové skutečnosti a poodhalovat, co se skutečně stalo. Líbí se mi, že případ dostala na starost svatá nezkorumpovaná policistka, která začne objevovat nedokonalosti v celém procesu.
  • silný příběh
  • záhada
  • herecké výkony
  • představitel hlavního hrdiny
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nira

Nira

Britská minisérie? Zaujala? Sem s ní! Těším se, až si někdy najdu čas - díky za lupu :-)
před 5 roky
Caroline115

Caroline115

Jo, tohle mě vlastně zaujalo, když jsem viděla trailer...tak snad se k tomu někdy dostanu!
před 5 roky
STOUPA

STOUPA

Vypadá to dobře. Asi vyzkouším.
před 5 roky
Další články k tématu