6. 4. 2018

Novinka pod lupou: Splitting Up Together (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Splitting Up Together
Žánr: Komedie
Stanice: ABC
Premiéra: 27. března 2018
Vysílání: každé úterý
Předskokan: Black-ish
Konkurence: Bull (CBS), The 100 (The CW), The Mick (FOX), Rise (NBC)
Tipovačka: Všechny týmy s výjimkou Optimistů doufají ve zrušení.

O čem to je?

Příběh o páru, kterému paradoxně oživí vztah jejich rozvod.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Každý rok na to několika věcem skočím, protože mě během traileru něčím nalákají. Splitting Up Together se to také podařilo a zaujalo mě hlavně obsazením.

Jenna Fisher (The Office) a Oliver Hudson (Rules of engagement) už mi dokázali, že komedie jsou něco, co jim jde. Navíc je to od tvůrkyně, která už mě párkrát zaujala (Suburgatory nebo Selfie), takže jsem chtěl vidět, jak to dopadne tentokrát.

Vzhledem k tomu, že je to komedie, tak jde hlavně o vtipy. Některé fungují, ale některé ne. Třeba „Balls joke“ je tragédie od začátku do konce a bohužel je to ten hlavní, který se v první epizodě objeví.

Tak nevím, možná to dokoukám, protože to bude mít jen osm epizod. Po první epizodě pochybuju, že se to dočká prodloužení, a tak vím, že tím aspoň neztratím moc času.
  • příjemné obsazení
  • hlavní pár funguje
  • kamarádi hlavního páru
  • balls joke
  • určitě to neprodlouží
60 %
Mé hodnocení
Pajky

Jen pár lidí tuší, jak je tenhle seriál totálně vystřižený z mého života! Drunk_Queen, měla by ses na pilot podívat :-D

Už u traileru jsem byla nadšená a pilot jen potvrdil, že jsem se těšila oprávněně. Seriál baví od začátku do konce a dokonale zapadá do pohodových komedií v programu ABC. Jistě, místy je lehce trapný, ale která komedie není, že. Ve výsledku má však velmi dobrý feeling a po odsledování od něj odcházíte s velkým úsměvem na tváři a dobrou náladou.

Hlavní duo má výbornou chemii. Vůbec nevadí, že se rozešli, to vlastně dává seriálu ten správný náboj. Je fajn vidět je, jak jim to funguje jako kamarádům a jak mají rozdělené práce. I když je jasné, že tvůrci budou časem opět hrát na romantickou notu, čekám i nějaké milostné trojúhelníky nebo čtyřúhelníky, které už se rozjely i v pilotu, ale uvidíme.

Dokonce k mému velkému překvapení mě nějak moc nevytáčely ani děti. Jistě, bez nich je seriál vždycky lepší, ale třeba to řešení s plakátem v pokoji bylo parádní.

Často jsem se smála i nahlas. Vtipy mi přišly opravdu povedené a ne přes čáru, což se tak často nevidí. Ovšem v tom případě je tu vždy riziko, jestli si seriál dokáže udržet vysoko nastavenou laťku i v dalších dílech. Nicméně mám naději, třeba taková Whitney měla naprosto stoprocentní celou první řadu, než to šlo z kopce ve druhé sérii. Věřím, že Splitting Up Together má šanci stát se mou další komediální srdcovkou.
  • hlavní duo a jejich chemie
  • povedené vtipy
  • uvolněná atmosféra
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Splitting Up Together se tvářila jako svěží vztahová rodinná komedie, která má za cíl hlavně pobavit díky vybroušeným dialogům, díky chemii mezi postavami, vtipném popisu rodiny… což opravdu je. Tento cíl plní dokonale. Jenže tak nějak se utápí v tom, co by měl reálně vyprávět.

Jistě, rodinná historie páru, ta je skvěle popsaná. Vtipně, lehce, s přehledem. Chemie mezi hlavními postavami je perfektní, i když můj osobní názor je ten, že by namísto totálně zničeně a ublíženě vyhlížející Jenny Fischer by její postavu mnohem lépe zvládla třeba Betsy Brandt, která hraje obdobnou postavu v Life in Pieces. Oproti těmto dvěma výrazným postavám si ale nikoho pravděpodobně nezapamatujete. V pilotu se řešil syn a jeho… problémy a až teď si matně uvědomuji, že tam byla i dcera. Natolik nebyla výrazná.

Co se divákům bude líbit, to jsou dialogy hlavního páru. Minimálně v pilotu jsou vybroušené, chvílemi až přehnané, ale je to hlavní vtipový tahák celého pilotu. Bohužel to, co se stane po rozvodu páru, je už… zvláštní. Jako by se tvůrci zarazili a nevěděli, co dělat. Jako když jdete do důchodu a najednou nevíte, co s volným časem. Takže se do příběhu začne navíc míchat rodinný přítel s manželkou a rodinná kamarádka a tady se to začíná všechno rozmělňovat. Nastupuje trapnost vedlejších postav, i když není vůbec potřeba. Začíná se naznačovat, co by mohli Lena a Martin dělat se svojí znovunabytou svobodou v dalších dílech. Ale jen naznačovat, protože se mezitím řeší synovy… problémy a Lena a Martin najednou uvažují, že by se k sobě vrátili. Tedy přesný opak toho, co byste minimálně v pilotu čekali. Já čekal jízdu naplněnou nejrůznějšími zážitky, na které doteď neměli čas. Adrenalinovými, zvrácenými, drahými zážitky. Ne že když několik let žijí odděleně a pak se rozvedou, zaačnou po deseti minutách fňukat, že chtějí k sobě.

Doporučil bych Splitting Up Together? Asi ano, ale seriál má na čem pracovat a musí si najít svůj tón, svůj duch, který se jím ponese. V pilotu zatím vidím jen náznaky a tápání.
  • Jenna Fischer a Oliver Hudson jsou spolu skvělí
  • dialogy
  • děti už tak skvělé nejsou
  • pilot se rozplizne do dějových linek, které nejsou pořádně ukončeny
70 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Moni Peace

Moni Peace

Mňa tento seriál celkom zaujal. Niebol to síce ten moment "wau" ale je to fajn oddychovka :) niečo...
před 6 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Mám se mrknout, jo? Ten traíler kdysi nevypadal moc vábně, mám ti věřit? :D
před 6 roky
ragelly

ragelly

Ten trailer byl boží :D
před 6 roky
Další články k tématu