13. 2. 2018

Novinka pod lupou: Trauma (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Trauma
Žánr Drama / Minisérie
Stanice ITV
Premiéra 12. 2. 2018
Vysílání pondělí 21:00 hodin
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v oddělení traumatu v jedné londýnské nemocnici. Patnáctiletý Alex Reynolds zemře během operace, kterou provádí úspěšný doktor Jon Stephens. Alexův otec Dan má zlomené srdce a věří, že Jon je zodpovědný za smrt jeho syna. Snaží se dosáhnout spravedlnosti, takže začne nitku po nitce rozplétat a nabourávat Jonův život.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Čekala jsem to jiné. Asi i lepší. Není to lékařské drama, ale titul Trauma k němu sedí dokonale. Jde o psychologické drama, které se zabývá především truchlením. Otec přijde o syna a snaží se s tím vypořádat svým vlastním způsobem. V té chvíli to začíná být více kořeněné, protože obviňuje doktora, kterému syn zemřel pod rukama, že zanedbal péči.

Jsem přesvědčená o tom, že vyústění minisérie nebude zdaleka tak jasné, jak se to zdá po prvním díle. Protože zatím to vypadá, že si zarmoucený otec všechno jen představuje, a doktor je neprůstřelný. Ale je jasné, že neustálé obviňování, stalking a všechno to kolem, co bylo v prvním díle naznačeno, doktora hodně znejistí a kdo ví, jak to celé vlastně dopadne. Není ani vyloučeno, že se tohle celkem poklidné drama změní v docela napínavý thriller a boj o přežití.

Herectví je na špičkové úrovni. Pobavilo mě, že hlavní roli otce hraje stejný herec, kterého jsem před hodinou viděla v dalším dnešním pilotu Collateral. Že by Británie měla tak málo lidí, že je dosazuje do všeho a vysílá jejich seriály ve stejný den a stejnou hodinu na dvou stanicích? No, pobavilo. Každopádně více mě zaujal doktor, zvlášť to, jak na první pohled působil sebevědomě a zkušeně, ale místy bylo vidět, že ho obviňování otcem hodně zasáhlo a nahlodává jeho sebedůvěru. U podobného seriálu půjde o každý pohled, gesto, mimiku v obličeji, prostě herectví dotažené do sebemenšího detailu, a v pilotu se to daří výborně.

Přesto jsem čekala trošku víc, možná víc lékařských případů, i když po pilotu je jasné, že o nemocnici tady vůbec nepůjde. Myslím si, že tempo se bude s přibývajícími díly zrychlovat, a jak říkám, jsem zvědavá, jak to všechno dopadne. Doufám, že finále bude překvapující.
  • herecké výkony
  • forma minisérie
  • potenciál
  • na lékařský seriál zapomeňte
  • pomalejší tempo tady trošku škodí
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Tempy

Tempy

John Simm a Adrian Lester? To asi musím vidět! :D
před 6 roky
eliska.musilova

eliska.musilova

I kdyby to mělo 0 %, tak jen kvůli Masterovi na to kouknu!! :D
před 6 roky
Tesa.

Tesa.

Tak na túto hereckú dvojicu sa určite pozriem :)
před 6 roky
Další články k tématu