19. 6. 2018

Novinka pod lupou: The Crossing (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Crossing
Žánr Drama / Sci-Fi
Stanice ABC
Premiéra 2. 4. 2018
Vysílání celá série je venku
Délka pilotu 42 minut
Předskokan American Idol
Konkurence Scorpion (CBS), Good Girls (NBC)
Tipovačka Všechny týmy kromě Optimistů správně věřily ve zrušení. Lid tento názor podpořil těsnou většinou 52 %.

O čem to je?

Uprchlíci z válkou rozvrácené země se objeví v jednom malém americkém městečku, kde hledají nový domov v bezpečí. Jediným detailem je to, že tito lidé přichází z Ameriky a utíkají před válkou, která se odehrává 180 let v budoucnosti.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na seriál jsem byla hodně zvědavá. Jistě, od začátku bylo jasné, že z toho žádný nový velký hit nebude, což stanice potvrdila, když novinku nasadila až na konec sezóny. Ale to neznamená, že jedna série nemůže přinést dobrou zábavu. Nakonec jsem z toho lehce rozpačitá. Jo, líbilo se mi to, ale docela mi to připomínalo jiné seriály, např. 4400.

Příběh má velký potenciál. Mám ráda podobný styl seriálů, kdy je děj serializovanější a postupně se odkrývají jednotlivé střípky jedné velké záhady. Očividně vy už tak nějak víte, jak to skončilo, já ale viděla zatím jen pilot, takže doufám, že tvůrci to nějak rozumně vymysleli a uzavřeli, aby tato zrušená novinka dostala uspokojivé zakončení, které si podobný příběh vždy stoprocentně zaslouží.

Velkým plusem jsou pro mě postavy. Jistě, spousta z nich vypadá klišoidně, ale dohromady jim to solidně klape. Nejvíc mě asi zaujala mladá matka, která byla správně akční a hned v pilotu si vytvořila (ne nutně romantický) vztah s hlavním hrdinou. Nemyslím si, že by museli pokoušet romantickou zápletku, protože tento spolupracující a tolerující vztah mi k nim sedí perfektně. Ale i ostatní byli slušní, nenašel se tady nikdo, kdo by mě vyloženě štval, což vždycky dokážu ocenit.

Na tento maraton se těším. Nevadí mi, že to má jen jednu sérii, jen doufám, že nakonec nebudu z celého vyústění zklamaná. Po pilotu myslím, že je tu šance, že by mohlo jít o zábavnou a napínavou jednohubku.
  • serializovaný příběh
  • záhady
  • postavy a jejich vzájemná chemie
  • nic navíc, co bychom tu ještě neměli
  • připomíná hodně výrazně jiné seriály
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Tato Lupa se mi opravdu nepsala lehce. Pilot totiž není ani dost dobrý, ani dost špatný, aby se o něm dalo něco pořádného napsat. Je to další z řady mysteriózních příběhů o záhadném ztracení/objevení desítek/stovek/ti­síců lidí. To samotné by ani tak nevadilo, pokud tento žánr máte rádi, nebo jím naopak nejste moc políbeni. Jen kdyby měl seriál tu atmosféru, která vás strhne a nutí sledovat dál. Ta tu prostě není.

Zpočátku jsem doufala, že Crossing pro mě bude tak trochu nový Haven (hlavně tou atmosférou přímořského městečka), ale pak se to celé nějak zkazilo. Vlastně můžu přesně určit okamžik, kdy šel pilot do kytek – při zapojení federálů. A vzhledem k tomu, že to přijde v sedmé minutě… Samotná myšlenka návratu z budoucnosti je zajímavá, „příchozí“ také, dějová linka matky a dcery vás láká k pokračování, ALE vždy, když se v pilotu objeví nějaká zajímavá scéna, zabije ji další naprosto nemastná, neslaná, popř. „klišoidní“.

Je to prostě celé takové divné. Připomíná to seriál, který bych mohla mít ráda, ale něco tomu zkrátka schází. O chuti, pustit si další díl, raději ani nemluvě.
  • prostředí přímořského městečka
  • šerif
  • zajímavý námět
  • často chybí originalita
  • některé dějové linky jsou jedno velké klišé
  • chybí atmosféra a náboj
50 %
Mé hodnocení
Tempy

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Mám to jako Tempy, taky mi chybí chuť se kouknout na další epky...
před 5 roky
sandokan555

sandokan555

Tak neviem mne sa serial pacil a prave som bol zvedavy co bude dalej .. Strasne mi to pripominalo 4400....
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Mám ráda podobné serializované příběhy, které nabízí záhadu a vyvíjí se v průběhu celé...
před 3 roky
Další články k tématu