4. 9. 2018

Novinka pod lupou: One Dollar (CBS All Access)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název One Dollar
Žánr Drama, Krimi, Mysteriózní
Stanice CBS All Access
Premiéra 30. 8. 2018
Vysílání čtvrtek, 12:00
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh je zasazen do malého průmyslového městečka v době po hospodářské krizi. Sledujeme skupinku postav, které se zapletou do šokující mnohonásobné vraždy, přičemž je všechny propojí jedna dolarová bankovka, která se mezi nimi točí. Cesta bankovky a rozdílný úhel pohledu na věc v každé epizodě postupně vykreslují obrázek moderního amerického městečka s hlubokými třídními i kulturními rozdíly, které vyjdou na světlo, jakmile se začnou odhalovat městská tajemství.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

CBS All Access se u mě pomalu ale jistě stává jedním velkým zklamáním. Po slibném startu se ST: Discovery a The Good Fight přišla ledová sprcha v podobě Strange Angel, a nyní se k tomuto nevydařenému kousku přidává další novinka. One Dollar podle popisu zní hodně zajímavě, ale výsledek za to bohužel nestojí.

Úvod seriálu vypadal slibně. Spousta tajemna okolo hlavní postavy a brutální místo činu bez těl. Kdyby v tomto stylu seriál pokračoval dál, mohla z něj být výborná mysteriózní kriminálka po vzoru The Killing. Bohužel, po vydařeném úvodu příběh zabředne do nudných dialogů, ještě nudnějších problémů hlavního hrdiny a celkově nesympatických postav. Více než o odhalování pravdy a řešení tohoto zajímavého případu šlo po zbytek pilotu jen o samotné postavy, jejich průmyslovou práci a nudné vzájemné vztahy.

Naději jsem alespoň vkládala do posledních minut, kdy se po skončení dílu objevil sestřih „Tuto sezónu v One Dollar uvidíte“, ale bohužel, ani tady, kde mají být ty nejnadupanější upoutávky, nebylo nic, co by mě přesvědčilo, že bych měla seriálu dát ještě šanci a pustit si další epizody. Možná jsem se jen naprosto minula s cílovkou a seriál dobrý je a bude pro ty, kterým je určen, ale na druhou stranu jsem trošku skeptická, protože mysteriózno a krimi dohromady obecně můžu a vyhledávám. Nevím, pokud jste pilot taky zkusili, řekněte mi, jestli to vnímáte stejně, nebo vás příběh dokázal zaujmout více. Za mě ale zklamání.
  • mystery úvod
  • zajímavý brutální krimi případ
  • nudné postavy
  • problémy hlavního hrdiny
  • epizoda se v průběhu zhoršuje a tempo upadá
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu