4. 9. 2018

Novinka pod lupou: City and the City (BBC Two)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The City and the City
Žánr Drama, Krimi
Stanice BBC Two
Premiéra 6. 4. 2018
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Inspektor Tyador Borlú z krimi jednotky operující v evropském městě Besźel vyšetřuje vraždu Mahalie Geary, zahraniční studentky, která byla nalezena mrtvá a se znetvořenou tváří na ulici ve městě. Hrdina brzy přijde na to, že Geary byla zapojena do politické a kulturní turbulence zahrnující Besźel a jeho „město-dvojče“ Ul Qoma. Jeho vyšetřování začíná v Besźelu a dovede ho až do Ul Qomy, aby zde spolupracoval s místní policií, což vyústí ke znovu připomenutí legendy o Orcině, údajném třetím městu, které existuje v prostoru mezi Besźelem a Ul Qomou.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

BBC mívá dobrá dramata. Ale hádám, že když se něco odsune na BBC Two, asi už i sama stanice tuší, že výsledek nebude nijak zářivý. Na seriál jsem byla zvědavá, ale vznikla z něho šíleně nudná slátanina, která nejen že nudila, ale skoro se na ni ani nedalo dívat, jak to bylo špatné.

Předlohu neznám a doufám, že se nikdo neurazí, ale už podle popisu mi to přijde jako naprostá kravina, která si adaptaci snad ani nezaslouží. Ale dobře, knížky často bývají zábavné i u podobných témat, je ale docela těžké zachovat napětí a spád i v televizní podobě, což se tady potvrzuje. Hodinová epizoda se táhne nekonečně dlouho a vše od herců až po prostředí si zaslouží vyhodit do koše.

Seriál nezachraňuje ani David Morrissey, který se tak akorát tváří drsně na plakátku. Jeho postava je nesympatická až na půdu, což tak u vyšetřovatelů bývá často, jenže tady není nikdo, kdo by ho vyvažoval. Všichni jsou nevýrazní a po pěti minutách po odsledování hned zapomenete, kdo zde vůbec figuroval. Seriál je vlastně celý takový mdlý, příběh je překombinovaný a nedokáže zaujmout, takže je vám vlastně úplně jedno, jak to celé dopadne.
  • nezáživný příběh působící překombinovaně
  • nevýrazné postavy
  • pomalé tempo
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu