12. 1. 2018

Novinka pod lupou: Burden of Truth (CBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Burden of Truth
Žánr: Drama / Právnický
Stanice: CBC
Premiéra: 10. 1. 2018
Vysílání: středa ve 20:00
Délka pilotu: 44 minut
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Brad Simpson
Herci: Kristin Kreuk, Peter Mooney, Nicola Correia Damude, Benjamin Ayres, Rebecca Gibson, Star Slade, Cassandra Potenza, Sara Thompson

Ve zkratce

Joanna Hanley je právnička, která pracuje ve firmě svého otce. Jeden z případů ji zavede do rodného města, které před 17 lety znenadání opustili. Zastupuje farmaceutickou firmu, na kterou byla podána žaloba kvůli vakcínám, které nakazily skupinu středoškolaček záhadnou nemocí. I když se zpočátku zdá, že se jedná o snadný úkol, případ se rázem zkomplikuje, když Joanna objeví informaci, která zamíchá kartami.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tohle je přesně seriál pro mě – aspoň tedy po zhlédnutí pilotu. Budu se opakovat, ale kanadská dramata mají prostě něco do sebe. Nejsou přeplácaná, dokáží zaujmout a ihned si vás prostě získají. Burden of Truth není výjimkou.

Celý pilot pěkně plynul a stihl pokrýt i spoustu věcí, aniž by se cítil divák přehlcen hromadou informací a postavami. S každou minutou se mi líbil více a více. V popředí stojí nadaná právnička v podání Kristin Kreuk, která určitě přiláká spoustu fanoušků. Kristin byla na tuto roli skvělou volbou, protože působí sympaticky, čímž si získá diváky na svou stranu. Zároveň však dokáže zahrát i neoblomnou právničku, jakou je Joanna, které ovšem nechybí lidskost a soucit. Právě na tom je vystavena zápletka seriálu.

Ta je sama o sobě vcelku obyčejná a předvídatelná, jak můžete sami posoudit podle obsahu, ale na obrazovce prostě zapracovala chemie mezi herci v kombinaci s krásně napsaným scénářem a vznikla z toho příjemná podívaná. Za jednu z výhod zatím považuji serializovaný děj, doufám ale, že se do toho nezamotají a nebudou to zbytečně natahovat.

Samozřejmě mě zajímá, jak celá záležitost dopadne a co hlavní hrdinové zjistí, ale ještě více jsem zvědavá na důvod odchodu Hanleyových. Několikrát bylo v seriálu naznačeno, že se jedná nejspíš o něco, co provedl Joannin otec, tak se těším až se dozvíme (a i samotná Joanna), o co šlo.

Samotné postavy jsou zatím také sympatické (ještě když ty herce znám :D), ať už se jedná o Joannina bývalého spolužáka nebo její bývalou kamarádku. Pilot jsem si zamilovala a už se těším na další epizodu, kterou si rozhodně nenechám ujít.
  • zajímavá hlavní hrdinka
  • sympatické postavy
  • záhada kolem otce
  • serializovaný děj
  • zajímavá zápletka
100 %
Mé hodnocení
gabik.029

S Kristinkou mám takový love/hate vztah. V podstatě ve všech rolích, kde ji vidím, umírám z jejího hereckého neumu. Na druhou stranu ale u mě paradoxně vyčnívá z davu a patří k hercům, které si prostě do konce života budu pamatovat a vždycky se budu těšit na to, až je zase někde uvidím. Je jen trošku smutné, že jsem se ještě ani nestihla přiblížit ke sledování Beauty and the Beast a ona už tu má na svědomí další hlavní roli.

Abych jí ale nekřivdila, rozhodně jde vidět, že se vyvíjí. V Burdern of Truth nepůsobí zdaleka tak prkenně a uměle jako ve Smallville nebo v Krásce. Na to, jak těžké monology jí tvůrci napsali, jsem příjemně překvapená, jak úctyhodně se jich zhostila.

Co se týče samotného příběhu, připadá mi to trošku jako Hart of Dixie, akorát tady máme místo doktorky právničku. Velká hvězda z velkoměsta se vrací do svého malého rodného městečka, kde potkává své staré známé a pomalu si uvědomuje všechny důležité hodnoty, na které v průběhu let a v honbě za kariérou zapomněla. Aniž by si to tedy uvědomovala, stává se z ní lepší člověk, který má kromě práce i skutečné přátele v lidech, kterých si dřív nevážila.

No a samozřejmě nesmí chybět ani dodatek: A kdo ví, třeba u toho všeho objeví i svou pravou lásku. Pilot nám na stříbrném podnose servíruje romantickou dějovou linku. Je to typický will they / won't they scénář, jen zase budeme čekat tři čtyři řady, než do toho konečně spadnou. Pro mě ale velké plus je, že oba herci mají mezi sebou hodně dobrou chemii. Sice je to už takové klišé, až hamba, ale pro mě to prostě pořád funguje a nevadí mi (spíš to dokonce vítám) tento typ spolupracujících parťáků sledovat, pokud to mezi nimi takhle skvěle jiskří.

Hlavní případ je zajímavý. Líbí se mi, že je očividně serializovaný, jelikož jsme se na konci pilotu nedozvěděli, jak to celé dopadlo. Ono v maloměstě asi tolik případů není, aby šlo o klasickou epizodní právničinu. Takhle je to mnohem lepší a seriálu to víc sluší i ho dělá zajímavější tím, že se odlišuje od jiných kousků ve svém žánru. Za mě spokojenost, seriál dávám do Chci vidět.
  • serializovaný případ
  • i když klišé, vždycky mě potěší náznak romantické zápletky, ale hlavně přítomná chemie mezi hrdiny
  • Kristin předvádí solidní výkon
  • až příliš černobílé – dobro a zlo a nic mezi tím
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu Burden of Truth? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Hurvi

Hurvi

Tento seriál som mal pripravený skôr, než bola vyhlásená nová Výzva :D
před 6 roky
allyska

allyska

Příjemná oddychovka, budu koukat dál, díky za tip :-)
před 6 roky
Nira

Nira

Neplánovala jsem, ale nevypadá to vůbec špatně, asi nakonec zkusím :-)
před 6 roky
Další články k tématu