2. 11. 2020

Novinka pod lupou: Truth Seekers (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Truth Seekers
Žánr komedie, paranormální
Stanice Amazon
Premiéra 30. 10. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dvojice vyšetřovatelů paranormálních jevů se neštítí strašidelných kostelů, podzemních bunkrů ani opuštěných nemocnic. Hrdinové používají podomácku vyrobené detektory duchů a sdílejí svá dobrodružství online.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Už při zakládání seriálu jsem měla neblahý pocit, že tento pilot protrpím. I když už jsem viděla horší věci, Truth Seekers rozhodně nepatří mezi seriály, u kterých bych plánovala po pilotu pokračovat dál. Trošku mi to připomnělo nedávno dokoukaný Ghosted, který mě tedy taky extra nezaujal, ale tohle je ještě trošku divnější, a v tomto případě to ode mě není lichotka.

Postavy se mi nelíbí, jsou to takoví ti typičtí nerdi, ale ne takoví, které byste ve skrytu duše milovali a fandili jim. Asi je to tím, že téma by mi nemohlo být vzdálenější, vždyť i ty speciální epizody v Supernaturalu, které se točily okolo Ghostfacers, jsem vyloženě protrpěla. To je vlastně docela přesné přirovnání – tento seriál je jako víceepizodní Ghostfacers. Za sebe dávám rychle ruce pryč.

  • je to jen třicetiminutovka
  • postavy
  • téma mi vůbec nesedlo
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Na seriál jsem se docela těšil, jelikož duo Simon Pegg a Nick Frost je prostě legendární, ať už jde o Cornetto trilogii, nebo třeba o Paula. Bohužel v Truth Seekers moc společného prostoru nedostali a absence jejich dynamiky pro mě byla velkým zklamáním. Celkově mi pilot přišel docela slabší, ale už jsem se v seriálu dostal dál a další epizody už jsou o něco lepší. Seriál bych asi přirovnal k foxovskému Ghosted, tedy alespoň jeho humoristickým přístupem k duchařině.

Jedna z vtipných věcí v seriálu je společnost Smyle, která logem (alespoň mě) připomíná logo samotného Amazonu. Pro tuto společnost pracují naši hlavní hrdinové, kteří zařizují poskytnutí 6G internetového pokrytí. Jelikož nikdo nenosí v seriálu roušky, tak předpokládám, že 6G internet na rozdíl od 5G nezpůsobuje covid-19.

  • humorná duchařina
  • logo společnosti Smyle
  • Simon Pegg a Nick Frost nejsou parťáci
50 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Eviik

Eviik

Ale jo, je to docela závabné (místy mi přišlo, že to docela vtipně paroduje SPN - třeba to řízení auta). Ne,...
před 3 roky
Další články k tématu