15. 6. 2020

Novinka pod lupou: Reality Z (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Reality Z
Žánr zombie, horor
Stanice Netfix (Brazílie)
Premiéra 10. 6. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Charlie Brooker (předloha)
Hrají Ana Hartmann, Guilherme Weber, Ravel Andrade, João Pedro Zappa, Carla Ribas, Emílio de Mello, Jesus Luz, Luellem de Castro

O čem to je?

Rio de Janeiro se ocitá pod útokem krvežíznivých zombíků. Soutěžící v aktuálně probíhající reality show mají své útočiště v televizním studiu, kde se musí vypořádat s více věcmi než jen po mase toužícími výtržníky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Já jsem hodně tolerantní člověk. V podstatě dokážu odpustit všechny možné kraviny a nesmyslnosti, které se v seriálech objevují. Málokdy se stane, že bych zpochybňovala chování postav, i když ostatní třeba v komentářích vyzdvihují různé poznámky o nelogičnostech. Ale tohle bylo moc i na mě.

Hlavní hrdinka je sympatická, což o to. Ale je blbá jak tágo. Chápu, že zombie apokalypsa není něco, co vídáme každý den, takže když se to stane, tak úplně nevíme, jak reagovat. Ale to, co předváděla ona, nad tím mi zůstával rozum stát. Ona se probudí po té hrůzostrašné noci, kdy tak tak unikla smrti. Koukne z okna ven a vidí tam desítky pochodujících zombíků, kteří vyrvávají mrtvolám vnitřnosti z těla. A přesto se z nějakého důvodu rozhodne jít mezi ně a koukat na ně z blízka. To samé, že vůbec vyšla z té zabezpečené místnosti, kde na druhé straně čekal její milenec. Odvážně si vzala do ruky nůžky, ale jakmile viděla, že tam zombík stále je, místo aby utíkala zpátky, tak stála a čekala, než se k ní přiblíží. A pak se samozřejmě nestihla vrátit zpátky do místnosti a zavřít dveře. Takových událostí je pilot plný, kroutila jsem nad ním hlavou od začátku do konce.

Na druhou stranu je to zábava. Líbí se mi ten koncept reality show a la Big Brother, kdy soutěžící vůbec netuší, co se za stěnou odehrává za masakr. Je tu hodně krve a rychlých akčních scén, takže se nenudíte. Ale spíš bych to brala jako komedii, do vážného hororu to má podle mě daleko.

  • krvavá akce
  • ideální do výzvy (TV průmysl)
  • nelogické jednání
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
sandokan555

sandokan555

Bol som zvedavy na NPL . Osobne davam viac(kludne 70%) momentalne ma caka tusim uz 8 cast a poviem ze to ma...
před 3 roky
Mr.Ripley

Mr.Ripley

Jedná se o přímý remake Dead Set :)
před 3 roky
sandokan555

sandokan555

Hmm tak nic, posledne 3 casti ma moc nebavili a som ich vazne preskakal .. takze znizujem celkovo tak na 65%
před 3 roky
Další články k tématu