25. 9. 2019

Novinka pod lupou: The Unicorn (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Unicorn
Žánr Komedie
Stanice CBS
Premiéra 26. 9. 2019
Vysílání čtvrtek, 20:30
Délka pilotu 23 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Skupinka nejlepších přátel a rodinných příslušníků pomáhá Wadovi ponořit se do svého normálního života poté, co mu zemřela žena. Hrdina není neomylný, ale vždy je plně oddán svým dvěma dospívajícím dcerám. Jednoho dne se rozhodne učinit velký krok vpřed a začne znovu randit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Bylo to milé. Myslím, že půjde o jednu z lepších komedií tohoto podzimu. Až mě překvapuje, jak je hlavní hrdina normální. To se totiž v komediích moc často nevidí.

Celý díl se veze na takové komorní notě. Nesnaží se být vtipný za každou cenu, ale zároveň se mu daří udržet diváky příjemně naladěné. Velkou zásluhu na tom má i Goggins, který je, přiznejme si, geniální v každé roli. Pořád mám nejraději jeho záporáka z Justified, ale v posledních letech ukázal, že i komedie mu jdou na jedničku.

Překvapením pro mě jsou i dcery. I když děti obecně nemusím, tyhle holky jsou parádní. Líbí se mi, jaký mají s tátou vztah a že se nebojí jít do sarkastických slovních přestřelek už v tomhle věku. A taky jsou neskutečně krásné, během sledování jsem si říkala, že za pět, osm let z nich budou fakt kočky, které se úspěšně budou ucházet o hlavní role ve filmech a seriálech.

Já jsem spokojená. I když pilot postrádá nějaký wow efekt, který by vás donutil na něj nezapomenout a těšit se na další díl, uteče rychle a sledování je velmi příjemné. Myslím, že pro mě půjde o ideální nenáročnou oddychovku s jemným humorem a sympatickými postavami.
  • nesnaží se být vtipný za každou cenu
  • postavy
  • příjemná atmosféra
  • chybí mu wow efekt
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Na tento seriál jsem se těšil už jen kvůli jménům Michaela Watkins (která mi od konce Casual chybí) a Omar Benson Miller, naštěstí se mi tentokrát seriálu věřit vyplatilo a nezklamal mě ani obsahově.

Seriálů vybudovaných na úmrtí blízkého hlavní postavy tu máme čím dál tím víc, ale tady vypadá, že bychom se po pilotu nemuseli striktně držet zajetých kolejí, navíc ani pilot sám není až tak moc o smrti, teda to téma tam je použité jako základ… prostě to není nějaké depresivní nebo tak. Každopádně tematicky to trochu připomíná pilot Single Parents, ale podobnost bych v tom nehledal.

Je tu hodně povedených vtipných scén, jako ta o upřímnosti nebo ta, když otec vtrhne dceři do pokoje. Na druhou stranu je tu jedna věc, která mi k příběhu úplně nesedí, spíš teda k postavě. Je tím Wade při fotbalu. Chápu, proč tam je tento prvek/scéna, ale prostě mi to k jeho postavě vůbec nesedí.

Celkově pilot působí jako začátek milé oddechovky, která by tu mohla nějakou tu sezónu vydržet, vůbec bych se nezlobil. Má to klidné tempo, vtipy jsou nenucené a celkově je to nenáročné a nevtíravé, takže by si to diváky mohlo najít i u nás.
  • obsazení
  • dcery
  • super scény
  • příjemné tempo
  • ten fotbal mi prostě nesedí
  • rychle zapomenete
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Romix

Romix

Hoši z Ballers a korunuje to Goggins.. to musím vidět :)
před 4 roky
Další články k tématu