15. 12. 2020

Novinka pod lupou: Alice in Borderland (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Alice in Borderland
Žánr thriller, sci-fi
Stanice Netflix (Japonsko)
Premiéra 10. 12. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Tao Tsuchiya, Kento Yamazaki

O čem to je?

Hraná adaptace stejnojmenné mangy. Hlavním hrdinou je vášnivý hráč počítačových her, který se spolu se dvěma kamarády ocitne v paralelním Tokiu. Zde jsou hrdinové nuceni soutěžit v sérii sadistických her, aby přežili.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Název dokázal pozvednout obočí, nebudu vám lhát. Byla jsem na jednu stranu zvědavá, co se ze seriálu vyklube – věděla jsem jen to, že jde o hranou adaptaci mangy, ale o samotném obsahu jsem si nic nezjišťovala. Musím ale říct, že z pilotu jsem nadšená. Nečekala bych to, protože Asii obecně nevyhledávám, ale tento japonský kousek zaručeně dokoukám.

Začátek mě příliš nepřesvědčil. Hlavní trio vypadalo docela nesympaticky a nudně. Pak ale začala hrát parádní popová písnička, která mě navezla na dobrou notu a vzbudila ve mně zvědavost. V totálním kontrastu pak přišel samotný velký zvrat a začátek hlavního příběhu – z pohodového teen seriálu se rázem stal thriller, což mě zaskočilo, protože, jak říkám, jsem si nečetla obsah (překvapení jsou prostě nej!).

Přiznám se, že jsem tempu hry absolutně nestíhala – kdybych se v podobné situaci ocitla já, tak zaručeně umřu jako první, protože absolutně nedávám podobné stresové situace. Obdivuju hrdinu, že si dokázal zachovat chladnou hlavu i při stále se snižujícím času ke splnění úkolu. Ale nemohla jsem si pomoct, jak do každých dveří vběhli všichni v posledním zlomku okamžiku, to mě skoro až rozesmívalo – prostě přehnaná snaha o napětí byla až přespříliš.

Celkově za mě ale pilot super. Po kostrbatém začátku si mě dokázal naplno získat, dokonce jsem přestala i s další prací a věnovala jsem mu plnou pozornost, protože se prostě nešlo odlepit od obrazovky. Těším se na maraton, ale počkám si, jestli náhodou Netflix neoznámí prodloužení.

  • parádní koncept nebezpečné hry
  • dokáže strhnout a udržet si pozornost
  • kostrbatý úvod
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
foruska

foruska

Originál v japonštině, ale dá se přepnout do angličtiny.
před 3 roky
Janey T

Janey T

Určitě si najdu a podívám se. Vypadá to hodně zajímavě. :)
před 3 roky
Lojik

Lojik

Díky
před 3 roky
Další články k tématu