17. 7. 2020

Novinka pod lupou: Cursed (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Cursed (Prokletá)
Žánr drama, fantasy, historický
Stanice Netflix
Premiéra 17. 7. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Nová verze příběhu artušovské legendy. Hlavní hrdinkou je Nimue, mladá a odvážná dívka se záhadným darem, které je osudově dáno stát se mocnou Jezerní paní. Po smrti své matky se spojí s Artušem, aby společně našli Merlina a odevzdali mu starodávný meč. Na své cestě se Nimue stává symbolem odvahy a rebelii proti Rudým plášťům a králi Utherovi.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Docela zklamání. Asi tím, jaký kolem toho byl poprask, jsem byla natěšená a čekala jsem víc, než jsem měla. Pilot mi místy přišel až moc dětský, čekala bych od toho trošku více tajemna, abych se dokázala do příběhu naplno ponořit.

I když mám představitelku hlavní role ráda z 13RW, sem mi moc nesedí. Možná se to časem zlepší – na konci už nebyla špatná, ale první 3/4 epizody jsem se nemohla zbavit dojmu, že nebyla herečka zvolená správně. Z ostatního obsazení se zatím nikdo moc nepředvedl, protože se logicky pilot točil hlavně kolem Nimue. Myslím, že Merlin se mi bude líbit, Artuš je nezajímavý. Nejvíc zvědavá jsem asi na plačícího mnicha, záporáci často nabízí divákovi více než klaďasové a mám takové tušení, že to bude platit i zde.

Vizuální stránka… no, mohlo to být lepší. Ten souboj se psy nebo vlky na konci se mi moc nelíbil. Když nevidíme magii, je to fajn, ale na samotných efektech by se dalo rozhodně zapracovat. Na to, jaký má Netflix rozpočet, tak spíše zklamání.

  • příběh
  • nový pohled na legendu
  • záporák
  • hlavní představitelka
  • efekty
  • nedokáže zcela upoutat
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře31zobraz všech 31 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Neseriálově: Od dětství mám moc rád knížku Yankee z Connecticutu na dvoře krále Artuše od Marka...
před 3 roky
Daniel Rahl

Daniel Rahl

Budu asi jediný komu se to líbilo, protože je velké fantasy sucho. Černý Artuš mi nevadí. Za to přepálený...
před 3 roky
Klik

Klik

Hodnotenie po 5 častiach: Nimue nič extra, ale ani nič katastrofálne a na Merlina si stále zvykám, nieje...
před 3 roky
Další články k tématu