22. 5. 2020

Novinka pod lupou: White Lines (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název White Lines
Žánr drama, krimi
Stanice Netflix (Velká Británie / Španělsko)
Premiéra 15. 5. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Zoe Walker opustí svůj klidný rodinný život, aby přišla na kloub dávnému zmizení svého bratra na Ibize. Na ostrově se však rychle vydá cestou směrem k velkému nebezpečí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak dobrý začátek, a pak to přešlo do tak obyčejného průměru, až mě to skoro začalo mrzet. Seriál neplánuju dokoukat. Po prvních minutách jsem si říkala, že tohle bude něco pro mě a pomalu už jsem si ho chystala do watchlistu. Nakonec mě ale pilot spíše zklamal, protože se z něj stalo další obyčejné drama plné otravných postav a drog.

Pilot je rozdělený na dvě takové větší části. Ta první se točí okolo hrdinky, která se vydává zjistit, kdo zabil jejího bratra. Setkává se s jeho dávnými kamarády, kteří jí tenkrát po jeho zmizení lhali. Nevíme proč, nevíme zatím nic. Druhou část jsem ale moc nepobrala. Točí se okolo bohaté rodiny, které patří půda, kde bylo tělo bratra nalezeno. A syn pořádá orgie. Nějak mi ale unikl smysl.

Už jako malá jsem chtěla jet na Ibizu – moře, pláže, nekonečné párty… postupem času jsem ale přešla ke klidnějšímu smýšlení – raději pojedu někam k obyč moři, protože nepotřebuju do rána poslouchat tuc, tuc, tuc. I tak má ale v mých očích Ibiza stále kouzlo, což se potvrdilo i zde. Vizuální stránka, prostředí, hudba – to vše je v seriálu ztvárněno výborně.

Větší problém mám spíše s postavami. Hned na začátku mi sem nesedl casting toho týpka, který aktuálně září v Code 404. Tam se mi tak zprotivil, že tady mu vážnější roli vůbec nevěřím a vůbec mi do ní nesedí. Hrdinku jsem zrovna před týdnem viděla při maratonu The Capture a je mi sympatická, i když její přízvuk zde trošku tahá za uši. Kromě ní jsem tu ale nenašla nikoho, kdo by se mi líbil a koho by mě bavilo sledovat.

Netvrdím, že se příběh časem nerozjede, dost možná budou další díly stát za to. Ale pilot mě nedokázal přesvědčit, abych seriálu dala šanci. Škoda.

  • prostředí
  • hudba
  • vizuální stránka
  • poutavý úvod
  • většina postav
  • nedokázal si udržet mou pozornost
  • orgie
  • nudná podívaná
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Na tohle jsem se těšil. Už od traileru jsem měl pocit, že se koukám na nějaký spin-off Mad Dogs. Ibiza má prostě svoje kouzlo a i když ze záběrů na vyprahlou krajinu člověk hned dostane žízeň, tak se jich nemůžu nabažit. A když se k tomu přičte nátura místních lidí, co pro kulku nejdou daleko, dostaneme vražedný koktejl, který tu žízeň může uhasit.

V pilotu máme všechno zašmodrchané, přesně tak, jak to má být. Nikdo neví nic a kdo ví, ten nepoví a všichni si navzájem lžou z různorodých důvodů. To vše říznuté černým humorem, který tu má své místo a dokonale funguje. Co nefunguje, je hlavní hrdinka. Její proslovy do kamery (s tím, že ale neboří čtvrtou stěnu) jsou otravné a působí značně rušivě. Kdyby se všechny vystříhaly, tak by člověk snad o nic podstatného nepřišel. Jinak mix postav celkem funguje, skoro bych řekl, že tvůrci Mad Dogs viděli, protože užitečný idiot i drsný drsňák jsou zastoupeni.

Mně se to trefilo přesně do vkusu a nemám námitek.

  • Ibiza
  • černý humor spojený s podsvětím
  • monology hlavní hrdinky
80 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu