16. 12. 2019

Novinka pod lupou: Work in Progress (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Work in Progress
Žánr komedie
Stanice Showtime
Premiéra 8. 12. 2019
Vysílání neděle, 23:00
Délka pilotu 23 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Pětačtyřicetiletá queer lesba (jak si sama říká) z Chicaga začne budovat romantický vztah s trans mužem – mileniálem.
Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Vítejte u dalšího příkladu seriálu, který jde mimo logiku mého chápání. Je to přesně takový seriál, který bude vyhrávat všechny Emmy a Glóby na světě, ale u nás ho téměř nikdo nebude znát, natož aby si ho někdo pustil. Neříkám, že od něj máte dát ruce pryč, to rozhodně ne. Jen kdybych si měla tipnout, tak tohle je prostě koncept zcela mimo naše konvence, prostě se seriál trefí do vkusu jen minimu seriálových diváků (v našich končinách).

Hned jak to začalo, už se mi protáčely panenky, protože jsem netušila, jak těch 30 minut zvládnu dát ve zdraví. Hlavní hrdinka je tak, tak, TÁÁÁK nesympatická, jak se poprvé zasmála (a nebylo to naposled), chtělo se mi propíchnout bubínky. Následoval nudný a dlouhý monolog o tom, jak její život stojí za nic, který vyústil v naději pro lidstvo, když hrdinka oznámila, že se chce za 180 dní zabít. Vlastně se až stydím za to, že hlavní zdroj vtipu první poloviny dílu mi přišel taky hodně k smíchu. Nevím, jak moc vám můžu spoilerovat, ale stejně si to většina lidí nepustí, tak proč ne. Ona totiž tímhle svým povídáním doslova zabila svou terapeutku. Ta se tak nudila, že raději zemřela, než aby to byla nucena poslouchat dál, a mně to prostě přišlo hrozně k smíchu.

Druhá půlka epizody se k mému překvapení začala rozjíždět hodně drsně. Já jsem otevřený člověk, nevadí mi sledovat různé typy lidí s různými sexuálními orientacemi a smýšlením o sobě sama v jiném pohlaví atd. Ale tohle byla silná káva i na mě. Jako rozhodně to bylo něco, co se jen tak nevidí. Vlastně mě to bavilo sledovat, protože jsem netušila, co přijde dál, jak se tohle může vyvíjet. Akorát jsem zjistila, že mám velké znalostní nedostatky. Znalci, poučte mě. Když je „trans-man“, znamená to, že se kluk snaží stát holkou (můj typ), nebo holka klukem? Podle vzhledu toho herce/herečky to totiž nedokážu určit. Takže vlastně nevím, jestli hrdinka randí s holkou, nebo s klukem. Je to pro mě hrozně zamotané a celou dobu během sledování jsem nad tím musela přemýšlet, aniž bych došla k nějakému závěru.

Dál asi sledovat nebudu, alespoň zatím. Ale téma rozhodně vypadá originálně, to se seriálu upřít nedá. Jen kdyby hlavní hrdinka (a tvůrkyně v jedné osobě) nebyla tak moc na facku.
  • wow, nemám slov
  • hlavní hrdinka
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
007.dany

007.dany

Tak tohle pro mě určitě není. :D
před 4 roky
_-0-_

_-0-_

Legrační je, že mě vůbec nenapalo, že by se tak pošahanou věcí někdo mohl zabývat, ale strýček Google...
před 4 roky
xtomas252

xtomas252

Díky sa sdělení svých preferencí :D
před 4 roky
Další články k tématu