17. 10. 2019

Novinka pod lupou: Unbelievable (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Unbelievable
Žánr Drama, Minisérie
Stanice Netflix
Premiéra 13. 9. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh podle skutečné události, které nikdo nevěřil. Mladá dospívající dívka nahlásí na policii, že byla znásilněná, a později své prohlášení vezme zpět. Dvě detektivky následně sledují důkazy, které by měly odhalit, co se doopravdy stalo.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Hodně zajímavý seriál. Přiznám se, že jsem u pilotu seděla jako přikovaná, ale zároveň jsem přemýšlela, jestli sleduju skutečně to, co mám. Kdysi v létě jsem totiž narazila na trailer a ze zvědavosti si ho pustila, protože jsem netušila, že má Netflix seriál s podobným jménem. A v pilotu vůbec nebyla Toni Collette, takže jsem byla na pochybách.

Pak jsem se ale podívala do obsahu a vypadá to, že první díl je skutečně jedním velkým úvodem do celé problematiky, kterou následně bude Colette ve své roli vyšetřovat. Každopádně i tento díl sám o sobě působí hodně silně. Ta holka si prošla něčím tak traumatizujícím, že po pár dnech začíná zpochybňovat, jestli se to vlastně stalo. Přiznám se, že mi její neustálá změna postoje už začínala lézt na nervy, ale na druhou stranu dokážu pochopit, že ta samotná událost a následné její znovuprožívání opakovanými rozhovory na psychice člověka zanechají určitě velký dopad.

Hlavní představitelka předvádí skvělý herecký výkon. Do role mi naprosto sedla a věřím jí každé slovo i gesto. Celkově však chci seriál pochválit nejen za zobrazení vážného tématu podle skutečné události, ale především za jeho úctyhodné zpracování. Sice jsem viděla jen pilot, ale z něj přímo dýchají ty emoce, které diváka skutečně nutí přemýšlet, jak někdo může být něčeho podobného schopný.
  • podle skutečné události
  • intenzita
  • herecké výkony
  • hlavní příběh se teprve rozjede, takže nakonec může být seriál vlastně úplně jiný
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
horseman

horseman

Užásný seriál, děj je tak zajimavý že jsem musel vidět všechny díly na jeden zátah!
před 4 roky
Chuck_Norris

Chuck_Norris

Ikdyž jsem měl chystat smlouvu do práce o fúzi 3 firem, objevil jsem tenhle seriál a má práce byla...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Přidávám se - musela jsem to dojet najednou, seriál dokáže upoutat a do poslední chvilky mě zajímalo, co se...
před 3 roky
Další články k tématu