29. 2. 2020

Novinka pod lupou: Puerta 7 (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Puerta 7
Žánr drama, sportovní
Stanice Netflix (Argentína)
Premiéra 21. 2. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Martin Zimmerman
Hrají Dolores Fonzi, Esteban Lamothe, Juan Gil Navarro, Carlos Belloso, Antonio Grimau, Daniel Aráoz, Marcelo Rodriguez, Lautaro Rodríguez, Santiago Stieben, Marcelo Zamora, Mónica Ayos, Graciela Tenembaum

O čem to je?

Hlavní hrdinka dostane příležitost očistit slavný argentinský fotbalový klub. Nejde však o snadnou záležitost, jelikož klub obklopuje vlna organizovaného zločinu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Sportovní seriály mám ráda, ale tady jsem už předem tušila, že to nebude můj šálek čaje. Seriál se sice točí okolo velkého fotbalového klubu, ale ze samotného hraní nevidíme v podstatě nic. Místo toho je tu kladen důraz na nesympatické postavy, šířící se korupci, zločin a drogy. Témata, která jdou úplně mimo mě.

Pilot mi přišel zdlouhavý a nezáživný. Nedokážu ani posoudit, jak moc se Netflixu tento argentinský kousek povedl, protože jsem se opravdu nudila. Není to vina seriálu, pouze mými osobními preferencemi. I když jsem se snažila, nedokázala jsem si sledování užít, protože gangstery nemám ráda už od doby, kdy jsem se ještě jako mladá gymplačka snažila prokousat Kmotrem.

Podle mě by seriálu prospělo méně intrikování a více sportu. Na druhou stranu chápu, že to jsou jen mé vlastní preference a spousta fanoušků bude z Puerta 7 nadšená právě kvůli tomu, co seriál vyzdvihuje.

  • sportovních seriálů není nikdy dost
  • postavy
  • neklade důraz na fotbal, ale na korupci a organizovaný zločin
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Fotbal patří mezi mé oblíbené sporty a když mi Netflix začal tlačit, že přijde nový seriál z fotbalového prostředí, tak mě to zaujalo. Trošku mi to připomnělo dokumentární sérii s Dannym Dyerem o fotbalových hooligans, akorát s tím rozdílem, že to má být fikce. I když fikce, ona to třeba takhle v Argentině vážně chodí. A ještě je to asi slabší odvar skutečnosti.

Tady přichází první věc, která asi spoustu diváků odradí, a to je fakt, že je seriál ve španělštině. Já si ji sice nijak neužívám, ale vždycky mi trvá tak půl hodiny, abych si přivyknul na poslech jiného jazyku než angličtiny. Tempo v úvodu je také pomalejší, takže to rozhodně nebude pro každého.

Jestli čekáte sympatické postavy ve špatném prostředí jako například v Green Street Hooligans, tak máte smůlu. To je pro mě osobně větší zklamání. Já chápu, že pánové, kteří se v těchto kruzích pohybují, nebudou žádní sympaťáci, ale tady je opravdu těžké si někoho oblíbit. Na druhou stranu je to vybalancováno tím, že se to snaží načrtnout opravdu komplexní problém, ve kterém nehraje roli jen samotný fotbal, ale i politika, korupce a organizovaný zločin. Tedy věci, co jdou v Argentině ruku v ruce. I když k tomu mám výtky a není to bez chyby, tak musím říct, že seriál jako je tenhle jsem ještě neviděl.

  • téma korupce a násilí na pozadí fotbalu
  • komplexnost problému
  • nesympatické postavy
  • pomalejší tempo
70 %
Mé hodnocení
Pajky
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu