27. 11. 2020

Novinka pod lupou: Nielegalni (Skylink 7)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Nielegalni (Nelegální)
Žánr akční, thriller
Stanice Canal+ (v Česku Skylink 7)
Premiéra 27. 11. 2020 na Skylink 7
Vysílání
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Vincent V. Severski (předloha)
Hrají Grzegorz Damiecki, Filip Pławiak, Sylwia Juszczak, Agnieszka Grochowska, Andrzej Seweryn, Ольга Сутулова, Synnøve Macody Lund, Tomasz Schuchardt,

O čem to je?

Konrad Wolski je vedoucím elitního oddělení Q polských zpravodajských služeb. Po zadržení běloruského pašeráka zbraní v Istanbulu se dozvídá o plánovaném teroristickém útoku ve Švédsku. Zbraně, které mají být při útoku použity, údajně pocházejí z tajného sovětského zbrojního skladu v Bělorusku. Konrád okamžitě aktivuje Travise, polského spícího agenta v minské divizi KGB, aby od něj získal informace, které by plán teroristů zmařily. Celá věc se však komplikuje tím, že Travis je právě odhalen běloruským důstojníkem KGB. Sára, důstojnice polských zpravodajských služeb, se proto vypraví do Minsku, aby odtud Travise dostala. Ve Varšavě mezitím penzionovaný generál běloruských služeb vydírá polského premiéra. Důstojníci zpravodajských služeb musí stůj co stůj získat archivní materiály, které hlavu polské vlády usvědčují. Všechny cesty tudíž vedou do Minsku. Vražedný závod s časem začíná.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Je parádní, že se na českých televizích diváci stále více můžou setkávat s tvorbou z jiných zemí, než je jen typické USA nebo Británie. Díky rozšíření nabídky stanic dostáváme k dispozici seriály, na které bychom dříve neměli moc šancí narazit. Nelegální je přesně ten případ.

Pilotní epizoda dokáže upoutat a navnadit diváka ke sledování. Nechybí jí zajímavé postavy, luxusní prostředí i mix napětí a akce. Bohužel mi přišlo, že s přibývajícími minutami se epizoda spíše zhoršovala. Resp. nezhoršovala, jen si nedokázala udržet stejný level jako na začátku a můj zájem postupně slábnul.

Ve výsledku proto nemám moc chuť koukat na další díly. Je fajn, že tu máme serializovaný děj, který by mohl značit, že atmosféra bude postupně houstnout. Ale první díl neukázal nic nového a neokoukaného, co by tady už tisíckrát nebylo. Jako nenáročná detektivka z evropského prostředí seriál spolehlivě poslouží svému účelu. Jen nečekejte, že se do něj zažerete a budete odcházet s neodolatelnou touhou pustit si další díl.

  • úvodní scéna
  • serializovaný příběh
  • neokoukané prostředí
  • bez špetky originality
  • nedokáže chytnout a nepustit
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu