23. 1. 2020

Novinka pod lupou: White House Farm (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název White House Farm
Žánr drama, krimi
Stanice ITV
Premiéra 8. 1. 2020
Vysílání středa, 21:00
Délka pilotu 44 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Drama podle skutečné události sleduje vyšetřování brutální vícenásobné vraždy, která se odehrála jedné noci v roce 1985 na rodinné farmě. Policie zde našla pět obětí – postarší manžele a majitele farmy, jejich adoptovanou dceru a její dva syny, kteří v té době byli všichni na farmě na návštěvě. Na první pohled vše nasvědčovalo o tom, že čin spáchala dcera trpící schizofrenií, která nakonec zabila v domě i sebe samu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Británie je expert na tvoření krimi minisérií podle skutečné události. Trošku jsem se bála, do čeho jdu, ale jak jsem se dozvěděla, že je to podle skutečné události, byla jsem v klidu. Pilot mě neuchvátil až tolik, jak jsem si myslela, pořád vzpomínám na Rillington Place, na který jsem se dívala na Vánoce 2016 a dodnes mi utkvěl v paměti. Ale celkově to byla dobrá podívaná, která milovníky žánru potěší.

Samozřejmě nesmíte být takové aktivky jako já a hned si případ dohledávat na internetu, protože pak to trošku ztrácí kouzlo. Naštěstí jsem si to našla až po zhlédnutí pilotu, takže v průběhu dílu jsem mohla v pohodě tipovat, co se ve skutečnosti stalo. Upřímně, ono to není moc těžké odhadnout, zvlášť protože nic není takové, jak se na první pohled zdá, a tady moc dalších možností není.

Jsem ale zvědavá, jak vyšetřovatelé dojdou k vyřešení případu, a jak na to zareagují zbylí členové rodiny. Z té scény, kdy policie v domě nachází mrtvá těla, mě docela mrazilo. Pilot dokázal navodit velmi dobrou atmosféru a udržet si pozornost diváka od začátku do konce. Herci tu jsou podle mého názoru spíš na vedlejší koleji, vlastně si ani nevzpomínám na jejich tváře. Jde tu vyloženě o samotný případ, který minisérii spolehlivě dokáže utáhnout sám o sobě i bez známých jmen.
  • podle skutečné události
  • uzavřená minisérie
  • zajímavý případ
  • nevýrazné postavy
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Deaneira

Deaneira

Tento případ znám, byl to v Anglii hodne sledovány případ. I následné dohry případu jsou zajímavé.
před 4 roky
Další články k tématu