12. 10. 2019

Novinka pod lupou: Kavej (Mall)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Kavej
Žánr Komedie
Stanice Mall.tv (Slovensko)
Premiéra 16. 9. 2019
Vysílání pondělí
Délka pilotu 8 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seznamte se s Klárou a Veronikou. Hrdinky jsou dvě dívky z východu, které si přišly splnit své sny do Bratislavy. Někdo jim totiž kdysi řekl, že chytří lidé patří právě do slovenského hlavního města. Podaří se dívkám uspět?

Trailer

na Facebooku

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nedávno jsem tady na SerialZone v nějakém vláknu zahlédla konverzaci o tom, jak dnešní česká mládež jen pramálo rozumí slovenskému jazyku. Když jsem to četla, ještě jsem se sebevědomě usmívala. No, řekněme, že po zhlédnutí tohoto pilotu jen stahuju ocas a jdu do koutku. Ty dvě ženské tak blekotaly, že by na ně neměla ani Lorelai s Rory.

Nejen, že mluvily asi tak rychlostí světla, ale navíc k tomu přidaly notnou dávku přízvuku. Ve výsledku jsem rozuměla tak možná každému čtvrtému slovu a musela jsem se hodně soustředit, abych pochopila, na co si tam vlastně samy sobě stěžují.

Celý pilot je vlastně o ničem. Dvě holky sedí v kavárně a povídají si, jak se měly za posledních pár dní, co se neviděly. Úplně jsem nepochopila, proč ta první jen žvanila a žvanila, zatímco ta druhá žvanila, přičemž k tomu začaly jet i záběry oněch událostí. Asi už nevyšel rozpočet, aby se záběry natočily i z druhého příběhu? Nebo tvůrcům přišel natolik nezajímavý, že si ani živé přehrání nezasloužil?

No, upřímně, ten druhý nebyl o nic lepší. Krátká lovestory s tragickým koncem a ještě tragičtějšími rodiči. Myslím, že tohle jsem klidně mohla nevidět a můj život by byl stejně naplněn, jako je i nyní, když jsem se sledováním skončila. Mall.tv má zajímavé počiny, ale tohle je pro mě trošku krok mimo.
  • krátká stopáž
  • drmolení
  • trapné příběhy
  • jedna má hraný podkres a druhá ne
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Pro milovníky dvojice Polnišová Šebová (přesněji Cuky Luky) by tento seriál mohl být jistou náhradou. Myslím, že jednoznačně jde na projektu vidět ruka Dana Dangla, který vlastně použil scénku z jiného pořadu pro základ tohoto seriálu, který ovšem jen volně navazuje.

Na obsazení si stěžovat nejde, osoby, které mají být otravné a na pěst, takovými jsou, lepší východniarky by taky někdo asi jen těžko hledal, takže v tomto ohledu super. Trochu mi vadilo, že jedna postava dostala prostor v úvodu, kdy v podstatě jen mluvila, kdežto ta druhá měla zbytek epizody a i se jaksi herecky předvedla. Ale je možné, že se jednalo o záměr, každá epizoda by tak mohla patřit jedné z nich.

Nejspíš se nejedná úplně ideální seriál pro české publikum, jelikož se slovenština dost vytrácí a spousta jí už vůbec nerozumí, natož pak když někdo začne hutoriť. Ale já zase toto můžu a naprosto mi to sedlo. Teda přiznávám, že, když se chvílemi herečky více rozjely, měl jsem vážně problém, každopádně i tak si nestěžuji.

Taková fajn oddechovečka, když máte zrovna chvilku čas a nechce se vám začínat jen kousek něčeho, prostě ideální na vyplnění času. Člověk se u toho pobaví, zasměje a třeba i něco přiučí. Ta ne?
  • východniarčina
  • ústřední dvojice
  • pohodové
  • chtělo by to hned další díl
  • nepoměr hereckých výkonů
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
fabec1222

fabec1222

Jsem zvědavý, co všechno Dangl pro ně vymyslí. Mám jeho pořady vcelku rád, takže něco určitě zkouknu. Na...
před 4 roky
jesmot

jesmot

To by mohlo teoreticky mohlo být možné, jelikož se prozatím nemluví o tom, že by některá ze stanic...
před 4 roky
Další články k tématu