14. 4. 2020

Novinka pod lupou: Quiz (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Quiz
Žánr drama, minisérie, soutěžní
Stanice ITV
Premiéra 13. 4. 2020
Vysílání pondělí, úterý, středa 21:00
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh podle skutečné události. Charles Ingram je bývalý britský voják, který stojí za obrovským skandálem. Byl totiž chycen, když podváděl v soutěžním pořadu Chcete být milionářem a vyhrál jeden milion liber.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Konečně jedno britské drama, které se mi opravdu líbilo. Asi nikoho nepřekvapí, že jde kousek podle skutečné události, které mám hodně ráda. Když k tomu přičtete mou lásku k televiznímu průmyslu, tak je v podstatě vyhráno. Nejde o dalekou minulost, i když rok 1997, kdy příběh začíná, je v podstatě už více než dvacet let zpátky, to je neskutečné.

Pamatuju si, že jsem českého milionáře občas taky sledovala, když jsem se přichomýtla doma do obýváku. Bavilo mě to, i když bych si nikdy nedokázala představit, jak posedlí takovou soutěží lidé můžou být. Je skoro neuvěřitelné, co všechno dokážou vymyslet, jen aby se do takového pořadu dostali. Asi jsem moc líná, nechám si raději utéct těch pár tisíc (desítek tisíc), než abych nevím kolik měsíců podstupovala takové trable. A ve výsledku šlo krásně vidět, jak si na sebe pořad vydělává – těží právě z takovýchto bláznů, kteří tam budou volat stokrát denně a zadluží se jen z těchto telefonátů. A pořad může sem tam nějakého toho milionáře díky tomu bez problémů korunovat.

Prolínání přítomnosti a minulosti je taky zvolené správně. Udržuje nás neustále v pozoru, víme, co se stane, ale nevíme, jak přesně se to stane. Těším se na další díly.

Taky se mi líbí zjišťovat, že zahraniční verze (včetně české) se na sto procent drží originálu. I ten Vladimír Čech se choval úplně, ale úplně stejně jako zdejší moderátor. Stejný náklon na židli, stejné prohlubování napětí, formát očividně prodali s podmínkou, že show bude vypadat opravdu do puntíku stejně.

  • podle skutečné události
  • neskutečný pohled na to, co lidé dokážou pro peníze vymyslet a zorganizovat
  • prolínání přítomnosti a minulosti
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu