13. 6. 2020

Novinka pod lupou: Curon (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Curon
Žánr nadpřirozený, thriller
Stanice Netflix (Itálie)
Premiéra 10. 6. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Ezio Abbate, Ivano Fachin, Giovanni Galassi, Tommaso Matano
Hrají Valeria Bilello, Luca Lionello, Federico Russo, Margherita Morchi, Anna Ferzetti, Alessandro Tedeschi, Juju Di Domenico, Giulio Brizzi, Max Malatesta, Luca Castellano, Sebastiano Fumagalli, Mihaela Dorlan, Katja Lechthaler, Salvatore De Santis, Giuseppe Gandini, Filippo Marsili, Giulio Cristini, Christoph Hülsen, Maximilian Dirr, Markus Candela, Greta Sacco, Federica Pocaterra

O čem to je?

Matka se s dospívajícími dětmi vrací do svého záhadného rodného městečka na severu Itálie. Zde zjistí, že se zde ukrývají tajemství z její minulosti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Čekala jsem to lepší. Pilot sice docela utekl, ale po pár dnech od odsledování už mi z něj v hlavě nic moc nezbylo. Rozhodně nepůjde o seriál, při kterém nebudete moct spát. Spíše vás uspí sám.

Ale na druhou stranu to nevidím tak tragicky jako fruiko, který dal kousek a bylo to takové utrpení, že nezvládl ani dokoukat a sepsat pro vás názor do článku. Sledovat se to docela dalo. Líbí se mi posun v čase, ale zároveň i propojení s minulostí. Konec dílu přinesl potenciál, jsem zvědavá, kam se příběh bude vyvíjet dál.

Líbí se mi dcera hlavní hrdinky. Je taková správně přidrzlá, nenechá si nic líbit, ale zároveň se nebojí být i zranitelná. Ostatní postavy zatím ničím nevynikají, vyloženě otravný mi ale přijde jen otec hrdinky. Jak to ale na konci vypadalo, bude hrát v dalších dílech větší roli.

Hlavní zvrat v prvním díle se dal očekávat, i tak ale potěšil. Zajímá mě, co bude dál, ale že bych to musela dokoukávat hned, to určitě ne.

  • zajímavá zápletka
  • twist v závěru
  • dcera hrdinky
  • otec hrdinky
  • pomalejší tempo
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
F.Valek

F.Valek

Bude to asi tím, že jsem introvertní flegmatik, ale mně ta holka štvala a fandím spíš bráchovi. Až na to...
před 3 roky
Další články k tématu