25. 2. 2020

Novinka pod lupou: Duncanville (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Duncanville
Žánr komedie, animovaný
Stanice Fox
Premiéra 16. 2. 2020
Vysílání neděle, 20:30
Délka pilotu 22 minut
Předskokan The Simpsons
Konkurence American Idol (ABC), God Friended Me (CBS), Batwoman (The CW), Little Big Shots (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Duncan je patnáctiletý neobyčejně obyčejný kluk, který se ze všech sil snaží zabránit tomu, aby se mu rodina a přátelé míchali do osobních věcí a ničili mu život.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jako přes kopírák. Přijde mi, že všechny animáky na Foxu vymýšlí jeden člověk, kreslí jeden člověk, dabuje jedna skupinka lidí a při sledování se u nich baví jedna skupinka lidí. Pro milovníky nedělního foxovského animovaného bloku je to fajn, nikoho ostatního ale seriál nalákat nedokáže.

Za mě osobně ne. Nejde jen o to, že je to animák, i když se mi prostě tyhle kresby nelíbí. Alep především mě nebaví vykreslení postav. Proč jsou všichni tak hloupí? Nedokážu je pobrat a cokoliv vypustí z pusy, to mi přijde spíše trapné, než že bych se tomu měla smát.

Na druhou stranu oceňuju, že se minimálně v pilotu drželi relativně na uzdě, takže těch nevkusných sprostých vtipů nebylo tolik, kolik jsem čekala. Občas se nějaký totálně nepovedený objevil, ale dalo se to přežít.

Ani tak ale rozhodně nepůjde o seriál, který bych si měla sama od sebe pustit znovu. Jak ale říkám, je to stejné jako všechny ostatní animáky na Foxu, takže pokud sledujete Simpsony, Family Guy, Bobovy burgery a další, tak nepohrdnete určitě ani tímto kouskem.

  • méně sprostých vtipů, než jsem čekala
  • animace
  • postavy
  • bez vtipu
  • jako přes kopírák
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Šel jsem do toho s tím, že třeba alespoň v lupě zvednu procentuální průměr, ale teda nevím nevím. Tak nějak mi uniká smysl toho, proč vůbec tento animák vznikl, co že to může nabídnout proti konkurenci? Nic?

Nějak mi unikl smysl všech narážek, některých tak jaksi moc zakamuflovaných, jiných zase naopak jako pěst. Mělo to nějaký smysl, nebo jen prostě chtěli tvůrci nacpat odkazy na jiné projekty v co největší míře? Pak to začínalo dost působit jako nevyžádaná reklama na pořady, umělce a další věci, o něž vůbec člověk nežádal.

Postavy jsou takové průměrné, Duncan se jakože nějak dá, dobrý, snažili se ho udělat vzhledově zajímavého, ale zbytek nic moc. Toho otce bych komplet škrtl, zrušil, příšerná postava bez nápadu. O přátelích se taky nedá říct nic dobrého, ale ono je to jedno s druhým, grafika, stereotypizace. Celé je to příšerně předvídatelné, takže po stránce scénáře taky nic moc, spíš nic.

Když přihlédnu ještě ke sledovanosti, tak si myslím, že seriál vydrží do konce sezóny, a pak čusky fusky. Fakt nechápu, co chtěli tvůrci tímto počinem přinést, protože to na jednu stranu působí tak divně výchovně, na druhou ujetě a do toho trapně. Toto byl jeden velký krok vedle.

  • uteče
  • proč?
  • otravné postavy
  • bez humoru
  • snaha o reklamu
30 %
Mé hodnocení
jesmot

Duncanville. Další animák, kdy můžeme sledovat rodinku (opět) se třemi ratolestmi. Už při úvodní znělce je nastíněno, jaké postavy se budou motat okolo teenagera Duncana. Ten sám o sobě je dost obyčejný puberťák, a tak moc nevidím do budoucna, jak je na něm postavený celý seriál. Nechybí ani bláznivý otec, svědomitá mamka, která se snaží, aby mezi ostatními členy rodiny vládla pohoda, mladší ségra Kim, co má všechno na háku a nejmenší Jing, která je sice roztomilá, ale občas až moc inteligentní (proč většinou ti nejmladší musí působit jako ti nejchytřejší?), prostě úplně by stačilo, kdyby byla jen rozkošná. Ještě tu nesmí chybět Duncanova láska, kterou se snaží ohromit, a v neposlední řadě parta kamarádů.

Seriál srší vtipy jeden za druhým, které jsou postavené na aktuálních problematikách společnosti i na typických životních přešlapech, takže nuda to není, naopak jde cítit Scullyho rukopis a smysl pro humor. Po celou dobu sledování pilotu jsem se ale nemohla zbavit dojmu, že mě tenhle seriál nedokáže nadchnout, protože takových animovaných rodinek tu už máme hodně a zbytek série dokoukám asi jen proto, abych se v tom utvrdila.

Vizuální stránka seriálu je podle mě víc než povedená, hudební podkres se v některých místech opakuje, ale nijak zvlášť mi to nevadilo. Amy Poehler, která propůjčila hlas hned dvěma postavám, odvádí skvělou práci a překvapilo mě, že za hlasem jedné postavy se schovává Wiz Khalifa.

  • povedené vtipy
  • animace
  • krátká stopáž
  • rodinka není vůbec originální
  • neurazí/nenadchne
60 %
Mé hodnocení
foruska

Tak nebýt ragellina výkřiku na timeline, tohle by mě asi minulo obloukem. Na druhou stranu, přestože to asi nepřistane v mém watchlistu, nemůžu říct, že bych těch dvaceti minut svého života nějak výrazně litovala.

Mé dětské já prostě animáky může a na Duncanville se po grafické stránce koukalo hezky. Našlo se i pár dobrých vtipů a zajímavých postav, ale samozřejmě i trapnost a hluchá místa. Nejhorší na celém pilotu mi přišel samotný Duncan, což je docela průšvih, když se seriál jmenuje po něm. Je tak nemastný, neslaný, až to bolí. Na druhou stranu v jednom z jeho kamarádů jsem se chvílemi i viděla, takže, kdo mě zná, může si tipnout. :D Asi se nedá mluvit o nějaké promyšlené zápletce, ale děj se přeci jen za těch dvacet minut někam posunul, takže na to si (optikou animáků) taky nemůžu stěžovat.

Duncanville je pro mě prostě ten typ seriálu, na který člověk přepne na COOLu a nechá ho běžet jako kulisu. Neurazí, nenadchne.

  • vtipy
  • vedlejší postavy
  • animace
  • nezáživná hlavní postava
  • nejde o nic extra originálního
  • občas trapné
60 %
Mé hodnocení
Tempy
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu