28. 10. 2019

Novinka pod lupou: The Birch (Facebook)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Birch
Žánr drama, horor, nadpřirozený
Stanice Facebook Watch
Premiéra 11. 10. 2019
Vysílání pátek
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Herci Xaria Dotson

O čem to je?

Seriál sleduje temný vztah mezi monstrem z lesů a dobrosrdečnou mladou dívkou, která monstrum vyvolá v momentu krize. Epizody jsou vyprávěné z úhlů pohledů různých postav, jejichž životy jsou utvářeny hlavní hrdinkou.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pilotní epizoda dokázala udělat dojem a navodit zvědavost. Nicméně mi přišlo, že je to celé vymyšlené a vytvořené hrozně dětinsky. Jako by to až příliš tlačilo na pilu a snažilo se to být za každou cenu temné, ale zároveň to natáčeli spolužáci o přestávkách mezi hodinami.

Hodně tomu prospívá krátká stopáž, díky které v příběhu není příliš hluchých míst. I tak ale zpětně, když po pár dnech o pilotu přemýšlím, vlastně si ani neuvědomuju, co všechno se tam stalo. Dočkali jsme se jakéhosi pokusu o cliffhanger, který ale nepůsobil nijak šokově. Spíš to pro mě bylo trošku zklamání, že tady hlavním záporákem je nějaký oživlý strom. Možná kdyby seriál hned na začátku neukázal, kdo tam bude kouzlit, ale nechal to jako záhadu do dalších dílů, mohlo to být zajímavější a lépe nalákat na další sledování. Takhle se mi do toho ani moc nechce, protože nemám moc zájem tento strom sledovat.

Na druhou stranu je fajn, že vlastně nevíme, čeho všeho je toto monstrum schopné. Seriál má potenciál ukázat hodně brutality, nebo naopak neukáže nic a bude se držet v kids-friendly rovině. V podstatě se dá říct, že může ještě příjemně překvapit a obrátit mé skeptické hodnocení o 180°. Ale spíš bych to viděla na to, že jde o amatérský projekt, který se bude držet všech zaběhnutých klišé. Ale co já vím, přece jen předlohový krátkometrážní film sklidil spoustu úspěchů a má za sebou přes 35 milionů zhlédnutí. Možná mi to jen nesedlo do vkusu, ale jinak je to pecka.
  • potenciál do budoucna
  • působí to neprofesionálně
  • nedokáže navodit správnou atmosféru
  • zklamání z monstra
  • žádný velký cliffhanger
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu