4. 9. 2020

Novinka pod lupou: Away (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Away
Žánr drama
Stanice Netflix
Premiéra 4. 9. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Velitelka Emma Green opustí manžela a dceru, aby vedla mezinárodní posádku astronautů na tříleté misi na Mars.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Vím, že většina názorů před premiérou vyznívala spíše negativně. Schválně jsem si trailer nepouštěla, abych se nechala úplně překvapit. A po prvním díle musím říct, že se mi novinka hodně líbí.

Vůbec mi nevadí, že se tady příběh netočí pouze okolo vesmírné mise, ale výrazně se zaměřuje i na rodinu. Možná je to tím, že na Zemi zůstal můj milovaný Josh Charles, nevím. Každopádně i rodinná linka mi nepřišla nuceně zahrnutá a nadbytečná. Naopak, přesně tohle jsou věci, které musí řešit asi každý člověk, ať už je na Zemi, nebo ve vesmíru. Rozhodnutí nikdy není snadné. Musím říct, že právě tahle rodinná část mě snad třikrát během sledování pilotu téměř dohnala k slzám, jak to bylo dojemné.

Obsazení se nedá moc co vytknout, ono když obsadíte do hlavní role oscarovou vítězku, tak je to trošku sázka na jistotu. O Joshovi už jsem se zmiňovala, oba ve svých rolích excelují. Líbí se mi také mezinárodní posádka, každý má svou vlastní osobnost, často se dostávají do střetu, ale zároveň jsou pro mě jako diváka všichni hodně zajímaví a pestří.

Po prvním díle jsem nadšená a těším se na celou sérii. Pilot skončil v tom nejlepším, jsem zvědavá, jak mise bude pokračovat dál. Seriál rozhodně zařadím do watchlistu.

  • herecké obsazení
  • zapojení osobní roviny
  • dokáže upoutat
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Longsword

Longsword

Mám trochu špatný pocit z toho, že hodně podobný námět má i nový film Proxima s Evou Green a...
před 3 roky
petrSF

petrSF

Proxima se odehrává celá na Zemi a je to dost nuda resp. umělecký film, tohle vypadá o dost...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Tento seriál mi sednul parádně, bavila jsem se u něj od začátku do konce. A zrovna...
před 3 roky
Další články k tématu